Smart madbox til børn og voksne

ElliQ er pensionistens lille kloge hjælper

Robotter trænger sig på allevegne. De udfører rutine opgaver på fabrikker. De fungerer om utrættelige lagerarbejdere. De begynder at køre ud med varer til os. De står i hotel receptioner – eller de underholder børn med lege.

Robotter er slet ikke science fiction længere, og vi vil nok se flere og flere af dem i en slags sociale service erhverv.

Israelske Intuition Robotics har udviklet denne kaffe-koble lignende ElliQ gadget, der er en intelligent hjælper til specielt ældre medborgere.

ellliq 5

ElliQ robotten assisterer først og fremmest med at holde kontakt med venner, familie, hjemmehjælpere osv, uden at de ældre skal lære sig at betjene en kompliceret smartphone eller en tablet.

I stedet kan robotten tale selv og reagerer på de ord og sætninger, man siger til den. Den reagerer også på berøring og kan  fjernstyres af pårørende og hjælpere via internet.

ElliQ lærer sin bruger at kende og kan snart føre en mindre dialog med hende eller ham. Robotten hjælper med at huske på ting som at tage sin medicin, drikke vand nok, overholde aftaler osv.

elliq 6

Den ældre kan også indtale en besked, som ElliQ så forvandler til en e-mail eller sender som et video-opkald til pårørende og hjælpere.

Er der noget galt, slår ElliQ alarm – f.eks. hvis den ældre ikke reagerer gennem et stykke tid, hvis boligen bliver for varm eller kold eller aftaler ikke bliver overholdt.

Robotten indeholder en personlig assistent med kunstig intelligens, som vi også ser blive mere og mere udbredt på moderne smartphones – Siri på iPhone, Google Assistant, Samsung Bixton eller Amazons Alexa.

 

Assistenten kan pro-aktivt foreslå sin ældre bruger at gå i gang med ting. Den kan læse op fra en lydbog, optræde som motions træer, afspille musik, ringe op til folk, lave indkøbslister til køleskabet og i princippet også bestille varerne hjem via internet.

ElliQ udtrykker sig gennem sin stemme, lyde, bevægelser og lyssignaler, der kommer fra den stort-krus-med-fod lignende hoved enhed. Tabletten ved siden af fungerer primært som tv-skærm, når der skal holdes video konferencer med pårørende, købes in online eller vises praktisk øvelser til motion og velvære.

Intuition Robotics har endnu ikke offentliggjort priser, men de kan ikke være langt borte. ElliQ indleder nemlig her i februar en større testfase hos pensioner i og omkring San Francisco….

elliq robot 1

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart madbox til børn og voksne