Sku' vi satse mere på krig mod Corona?

Kaffe med Porsche motor

Rigtige italienske espresso maskiner støjer næsten lige så meget, når de laver kaffe, som det lyder, hvis man trykker tungt på speederen i en sportsvogn.

De store damp-sprudlende kaffemaskiner er også et studie i pudset metal, masser af knapper, ventiler og instrumenter, der kan få øjnene til at lyse hos alle mekanik interesserede.

Ingen af dem slår dog de kaffemaskiner, som sydafrikanske Espresso Veloce fremstiller. Her har man specialiseret sig at bygge kaffe-motorer eller rettere kaffebryggere, der til forveksling ligner rigtige bilmotorer.

(Foto: Super Veloce)

Den nyeste kreation fra Espresso Veloce hedder RS Black Edition. Den er bygget som en kopi af Porsches legendariske 993 motor. Det vil sige fra dengang, Porsche 911 stadig var en rigtig rå sportsvogn. Ikke en dagligstue, der kan køre stærkt som i dag. Det vil sige, vi er tilbage i 1990’erne.

Helt så rå, som den ser ud, er RS Black Edition heller ikke i virkeligheden. Maskinen kan ikke engang kværne friske kaffebønner. Den er så blid som et lam og bruger helt almindelige Nespresso kaffekapsler. Lidt af en nedtur.

Super Veloce bygger sine kaffemaskiner i hånden. De er fremstillet af rustfrit stål, titanium, carbon fiber og samme aluminium, der benyttes i jager- og passagerfly.

(Foto: Super Veloce)

Alle ydre detaljer fra Porsche motoren er med, så man kan sidde og drømme sig til en tur på Nürburgring eller tomme tyske autobahner, mens man sidder og venter på sin kop kaffe. Med RS Black Edition i fulde omdrejninger på køkkenbordet, kan man godt glemme, at man har en Skoda, Polo, Dacia eller en tam Toyota stående i garagen.

Ligesom rigtige Porscher er Super Veloce kaffemaskiner ikke noget, alle har eller vil have råd til. I den nye barsk-sorte udgave koster den 10.200 euro eller ca. 77.000 kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Super Veloce)

(Foto: Super Veloce)

(Foto: Super Veloce)

(Foto: Super Veloce)

(Foto: Super Veloce)

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sku' vi satse mere på krig mod Corona?