Sony nyhed er ideel til rejser

Tal til og kig på din højttaler

Efterhånden er stemme-styrede højttalere så kendte, at det ikke længere er den store nyhed, når en fabrikant udstyrer sine nye bokse med Amazon Alexa eller Google Assistant.

I Danmark er disse smarte højttalere desværre stadig et sjældent syn, fordi hverken Amazon, Google, Apple, Microsoft eller Samsung har lært dem at forstå dansk endnu.

Desto mere populære er de i store lande som USA, England, Tyskland eller Frankrig. Især har amerikanerne kastet sig vildt og frådende over højttalerne, som man kan bruge til alt fra at styre sit tv til at læse vejrudsigten op eller bestille et hotelværelse på ens næste rejse.

Link View vil være oplagt at have stående i køkkenet, når nye opskrifter skal afprøves. De vises på højttalerens skærm, samtidig med at man taler til og kommunikere med f.eks. en kok over nettet.

Måske danskerne så kommer med på vognen, når anden generation af de stemme-styrede højttalere dukker op. De nøjes nemlig ikke med at have mikrofoner ombord, så de kan høre og forstå, hvad deres ejere be’r dem om. De kan også vise billeder, video, tv eller den person, man taler med over f.eks. Skype.

Den berømte højttaler-fabrikant JBL bruger IFA 2018 messen i Berlin til at give sin nye JBL Link View sin europæiske debut. Link View lanceres i første omgang kun i England. Hvornår det vil ske i Danmark og Skandinavien er endnu ikke afgjort. Det afhænger nok af Google, der skal levere stemme-styring via Assistant teknologien.

JBL Link View er en trådløs og stemmestyret højttaler, der også indeholder en 8 tommers touch skærm og et kamera på fem megapixel. JBL giver et eksempel, hvad det kan bruges til:

Har man f.eks. Link View stående i sit køkken, kan man spørge Google Assistant om, hvordan en bestemt ret bliver lavet. Så får man øjeblikket efter en liste over ingredienser på skærmen, hvor kokken også dukker op og viser tilberedningen trin for trin.

Med sin ovale form ser JBL Link View helt anderledes end de typisk firkantede konkurrenter fra Amazon, Google og LG.

JBL nyheden rummer Bluetooth, Wi-Fi og Chromecast, så man kan streame musik og video direkte internet og ned på højttaleren. Har man flere Link højttalere i huset, kan de forbindes trådløst med hinanden. Så kan alle høre med på musikken, eller når et familie-medlem taler med en fjern slægtning på den anden side af jorden via videotelefoni.’

Da JBL jo grundlæggende er specialist i højttalere til Hi-Fi og til professionelt brug i f.eks. lydstudier, smitter audio-erfaringerne også af på de ”smarte” Link bokse. Således har den meget kompakte Link View en 2 x 10 watts Class-D forstærker indbygget, to fremad-rettede fuldtone-enheder og en bagud-rettet passiv subwoofer. Desuden foregår musik streaming med 24 bit og 96K kvalitet.

Endelig skal jeg huske at nævne, at JBL Link View er stænk-sikker efter IPX4 standarden. Det betyder ikke, at man kan tage højttaleren med i brusebad eller til en svømmetur i poolen. Men sprøjt fra bøffen på stegepanden eller stænk fra vandhanen gør ingen skade. Praktisk at vide, hvis JBL-nyheden skulle bruges i et køkken….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony nyhed er ideel til rejser