Lidl's ejer har 300 milliarder på kontoen

Sony nyhed er ideel til rejser

Hoved- og øretelefoner med aktiv støjreduktion er fede, fordi man kan fokusere på musikken – og ikke på det, der sker omkring én.

Det er måske ikke så smart, når man har hørebøfferne på i trafikken, men alle andre steder er det en stor fordel. F.eks. på et kontor med masser af støj og stemmer i baggrunden.

Sony har været med på støj-reduktions-vognen siden IFA messen for to år siden, men det er først nu, at trådløse hovedtelefoner kommer ombord. Nemlig de nye WH-1000XM3.

Med et kort tryk på højre ørekop dæmpes musikken, så man kan høre, hvad andre siger til en.

Sony hævder, at man har forbedret støjreduktionen yderligere ved hjælp af en ny QN1 processor, der arbejder fire gange hurtigere end forgængerne. Fra to mikrofoner på hovedtelefonerne føres støj fra omgivelserne som f.eks. trafik, menneske snak og transportlyde via processoren, der filtrerer dem fra det signal, man gerne vil høre.

Sony WH-1000XM3 – sikke et navn at skulle huske – rummer 40 mm lyd-drivere, der skal kunne gengive frekvenser op til 40 kHz. Langt højere, end det menneskelige øre kan opfange. Dertil kommer en digital til analog konvertering og et signal/støj forhold i professionel klasse.

Ørekopperne på WH-1000XM3 har en touch skærm. Placerer man sin hånd over den højre kop, kan man f.eks. tænde en kortvarig ”Mute” funktion. Så dæmpes musikken, så man kan tale med og høre, hvad andre mennesker siger til en. Ved at ”swipe” hen over koppen, drejer man og ned for volumen eller hopper til næste melodi.

Meget klogt har Sony taget hensyn til, når hovedtelefonerne bruges i det offentlige rum. De vil nemlig automatisk tilpasse sig lyd- og støjforholdene, hvor bæreren befinder sig. Går eller cykler man på en vej, vil andres dythorn og ringeklokker trænge igennem til brugerens øre. Det samme vil annoncering i højttalere på f.eks. togstationer eller i lufthavnen.

Man kan heldigvis også selv justere, hvor stærk støjreduktionen skal gribe ind. Det sker via Sonys medfølgende app til mobiltelefonen. Her kan man også sætte WH-1000XM3 til at fortsætte med at være tændt, selvom musikken er slukket. Så kan man have sin totale fred og ro fra verdens støj.

Sony fortæller, at hovedtelefonerne er blevet mere komfortable at have på i flere timer – f.eks. mens man er på en lang togtur eller flyver long-distance. Således er ørekopperne blevet dybere og hovedremmen tykkere.

Meget smart for flyrejsende er, at WH-1000XM3 er forsynet med sensorer, der holder øje med lufttrykket omkring ørerne og justerer støjreduktionen derefter.

De nye hovedtelefoner skal kunne køre i 30 timer på en opladning, selvom både trådløst Bluetooth og den aktive støjreduktion er tændt. Desuden sikrer en Quick Charger funktion, at man får fem timers lytning på 10 minutters opladning via USB-C kablet.

Sony WH-1000XM3 kommer på markedet i løbet af september til en pris af 2.800 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidl's ejer har 300 milliarder på kontoen