LG går ind for Apple på tv

Samsung går outdoor

Håndværker telefon – eller offroad mobiler – er normalt klædt på som sine brugere. Det vil sige solidt, stødsikker, maskulint og i enten camouflage kulører eller stærke signalfarver som f.eks. gult. Man skal jo kunne finde telefonen selv i mørke og i et buskads.

Forleden viste jeg et typisk eksempel med den nye Doogee mobil forbløffende lav pris. Tidligere har jeg f.eks. også skrevet om outdoor telefoner fra f.eks. CAT, Zebra eller Landrover. Ingen af dem lægger skjul på, hvad de er bygget til. Hårdt arbejde i selskab med håndværkere på byggepladser, ekstrem-sportsfolk, sejlere, campister, redningstjenester osv.

Samsung går sjovt nok den modsatte vej med sin familie af Xcover offroad smartphones. Deres design ligger tæt på firmaets normale Galaxy telefoner. Måske er de en anelse mere klodsede, fordi de skal kunne tåle stød og fald, men i forhold til konkurrenterne ligner de en håndværker, som er krøbet i et pænt mørkt jakkesæt. Diskret og med lidt under-statement.

Den nyeste Samsung XCover har fået et Pro som efternavn. Det markerer selvfølgelig, at den har fået en kraftigere processor og en række ekstra features, som gør den praktisk for sin typiske købergruppe.

Normalt er offroad telefoner ganske tykke, fordi de er pakket ind i plastik og gummi. Ikke sådan med Samsungs nye Xcover Pro. (Foto: Samsung)

Vigtigst for dem er XCovers evne til at overleve: Denne telefon tåler uden problemer styrt fra 1,5 meters højde ned på sten, ekstreme temperaturer, fugtighed, højde eller 30 minutter under vand. Det giver en IP68 godkendelse for vand og støv, ligesom XCover Pro overholder de militære MIL-STD-810G krav.

Som noget meget usædvanligt kan man selv udskifte Samsung telefonens batteri på 4.050 mAh: Det er ikke overvældende stort, men man kan jo bare have et ekstra med i rygsækken. Det kunne man også med mobiltelefoner i gamle dage, før iPhone og Android smartphones kom. Siden er denne feature blevet udeladt i langt de fleste moderne mobiler.

Indendørs sidder en Samsung Exynos 9611 processor med otte kerner og 4GB RAM og 64 GB lager som standard. Er det ikke nok, kan man udvde med microSD kort på op til 512 GB. Skærmen er på 6,3 tommer og i Full HD+ kvalitet. Den kan betjenes med handsker og fungerer fint i både regn, sne, frost eller Saharas varme.

Xcover Pro kommer med et selfie kamera på 13 megapixel, der ligesom hos Samsungs ”civile” smartphones er gemt bag et boret hul i skærm-glasset. På bagsiden af telefonen sidder to kameraer på 25 og 8 megapixel. Sidstnævnte er en super-vidvinkel.

Hvis det ikke var, fordi rammerne omkring den 6,3 tomme store skærm var lidt tykkere end sædvanligt, ville det være svært at se, at Xcover Pro var en ekstremt holdbar telefon. (Foto: Samsung)

Den nye outdoor Samsung har også NFC til trådløs betaling, sensorer til ansigts-genkendelse og finger-aftryks-skanner, der er bygget sammen med tænd/sluk knappen. Derudover har man to fysiske knapper, hvis funktion man selv kan skræddersy: Det kunne f.eks, være til en walkie-talkie lignende feature, som Microsoft for nylig introducerede i sin Teams software.

Endelig kan Xcover Pro kan udvides med forskelligt ekstra-udstur som f.eks. skannere, kreditkort læsere, læselamper osv via et Pogo stik. Og til allersidst: Ligesom sine civile fætre er den seje Xcover forsynet med Samsungs avancerede Knox sikkerheds-system.

På det internationale marked skal Samsung XCover Pro koste 500 US dollars, der svarer til ca. 3.500 kroner. En præcis dansk pris er endnu ikke offentliggjort….

(Indledningsfoto til artiklen: Samsung)

XCoves bagside ser lidt anonym ud. Her sidder et dobbelt kamera, så man kan tage gode billeder i naturen. (Foto: Samsung)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LG går ind for Apple på tv