Huawei P40 kommer til marts

MobilePay slår alle rekorder

Det kan godt være, at Danske Bank har været lidt for dygtig til at hvidvaske russiske penge. Sandt er det også, at Danmarks største bank mistet mange kunder. Især blandt almindelige mennesker uden de store formuer gemt på kontoen.

Men i hvert fald på ét punkt har Danske Bank mega-succes, og den ser ud til at fortsætte år efter år. Det er med betalings-systemet MobilePay, som en stor del af danskerne har taget til sig som deres måde at betale via mobiltelefonen på.

Danske Banks succes er interessant, al den stund MobilePay er oppe mod flere udenlandske og langt større konkurrenter som f.eks. Apple Pay, Google Pay eller AliPay. Men vi stoler mere på MobilePay og Danske Bank på dette punkt.

(Illustration: MobilePay)

Resultatet er, at MobilePay i år for første gang passerer 100 milliarder kroner i overførsler. Mere præcist bliver det omkring 102 milliarder, inden nytårsklokkerne ringer ind.

Det er især brugen af MobilePay i fysiske butikker i og webhops, der får betalings-systemet til at eksplodere i udbredelsen.  Omsætningen fra betalte transaktioner er således øget med 60 procent i løbet af 2019, og over 140.000 butikker tager nu imod MobilePay. Det er 20.000 flere end for et år siden.

Ved sin fødsel i maj 2013 var MobilePay alene en app til penge-overførsler mellem privat-personer. I dag er 39 procent af overførslerne betaling for f.eks. varer og ydelser.

I begyndelsen var MobilePay kun til penge-overførsler mellem privatpersoner. I dag er fire af ti transaktioner betaling for varer eller ydelser. (Foto: MobilePay)

MobilePays samlede antal betalinger gennem året vil ved udgangen af december have passeret 330 millioner. Det er 50 millioner flere end i 2019. Målt i penge voksede overførslerne med 18 milliarder kroner til 102 mia.

November slog alle rekorder i MobilePay. Godt hjulpet på vej af Black Friday udsalgene brugte danskerne MobilePay mere end 50 millioner gange. Omsætningen via MobilePay oversteg tre milliarder kroner.

Siden oktober 2017 fungerer MobilePay som en selvstændig online bank. I begyndelsen af 2020 vil MobilePay lancere en ny løsning, som banken har store forventninger til….

(Indledningsfoto til artikel: MobilePay)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei P40 kommer til marts