Mobil med sort/hvid skærm?

MobilePay dropper Bluetooth

(Foto: MobilePay)

Der var engang, hvor Danske Banks MobilepPay sad alene på markedet for kontaktløse betalinger.

Mobilepay er stadig størst og i øvrigt vildt populær til hurtige online betalinger og penge-overførsler fra mobil til mobil.

Til gengæld er konkurrencen blevet meget stærkere ude i butikkerne, efter at især Apple Pay er kommet på banen, men også Google Pay, Pay Pal eller det kinesiske Alipay.

MobilePay har derfor besluttet at droppe Bluetooth til sine trådløse betalinger og går i stedet over til skanning via QR-koder.

Dermed forsvinder også de velkendte små hvide bokse, som mange butikker har stående til MobilePay.

 

Ifølge MobilePay vinder QR-koder stærkt frem som betalings-metode i både Danmark, Europa og resten af verden.

(Foto: MobilePay)

Store globale betalings-tjenester som Pay Pal eller Alipay bruger QR-koder. Derfor gør MobilePay nu QR til den bærende løsning ved kontaktløs mobilbetaling i butikker i Danmark.

Beslutningen påvirker ikke de over 100.000 butikker, som bruger MobilePay MyShop. Den berører alene den såkaldte MobilePay Point of Sale-løsning, hvor brugeren benytter Bluetooth til at betale ved kassen.

For MobilePay er QR bestemt ikke noget nyt. Over halvdelen transaktionerne gennem de hvide bokse sker med QR-koder, selvom Bluetooth er tilgængelig.

 

Årsagen er, at danske forbrugere har vænnet sig til, hvad de skal gøre, når de møder en QR-kode. Det er en enkel, nem og billig betalingsmetode, forklarer MobilePay.

MobilePay ophører samtidig med at sælge hvide Bluetooth-baserede bokse. Eksisterende bokse kan dog benyttes til Bluetooth-betaling i en periode. Nuværende erhvervskunder kan vælge straks at gå over til en ren QR-kode-løsning.

Fremover forsvinder betalingne via Bluetooth,. MobilePay satser i stedet 100 procent på QR koder i Danmark. (Foto: MobilePay)

I det nye set-up tilbyder MobilePay butikkerne synlige og tydelige QR-koder til betalende kunder ved kassen.

QR-koden kan tilpasses butikkernes kassemiljø og etableres som klistermærke, i glas, i træ eller digitalt i f.eks. displays.

Selve betalingen foregår nemt og velkendt: Kunden åbner sin app, skanner QR-koden og swiper godkendt, når betalingen er klar….

MobilePay regner med, at skiftet ttil QR-koder vil blive modtaget neutralt eller positivt ude i butikkerne.

Den største fordel bliver, at butikkerne lettere kan arrangere betaling og selvbetjening andre steder end ved selve kassen. Det ser man f.eks. hos COOP.

I kantiner og ved køb gennem f.eks. automater bliver fordelene tydeligere, fordi QR-koder nu bliver den strømlinede løsning….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobil med sort/hvid skærm?