Honor 20 skal udfordre på pris

En elscooter, der er lidt smartere

For nogle år siden var amerikanske Segway firmaet, der satte hele bølgen af personlige elektriske køretøjer i gang. Den dag i dag ser man de én-hjulede selvbalancerede køretøjer fistre rundt i flok i bl.a. Københavns gader, hvor de udlejes til turister og andre dristige sjæle.

Det er klart, at Segway ikke kan vende det døve øre til den nye megatrend, der erobrer hele verden og også drøner ind i Danmark for fuld fart. Det er de elektriske løbehjul, som andre også kalder for elscootere. Kært barn har mange navne.

Det nye køretøj fra Segway hedder Ninebot KickScooter Max. I forhold til mange andre af samme slags ser nyheden ud til at være både elegant og gennemtænkt med flere gode detaljer. Man undrer sig blot over navnet. For “kick” eller sparke skal man jo ikke, når man kører elektrisk.

Modsat de fleste andre elscootere drives Segway over baghjulene, hvilket skal give bedre køre-egenskaber. Desuden har den to bremser. På forhjulet er det en tromle-bremse – på baghjulet en elektronisk.

Kickscooter Max rummer en 350 watts elmotor ved baghjulet, der kan give løbehjulet en topfart på 25 kilometer i timen. Motoren er kraftig nok til at kunne trække en velvoksen person op ad en bakke med 15 graders stigning.

Det indbyggede batteri er på 551 Wh og har en normal rækkevidde på 60 kilometer pr. opladning. Den tager seks timer via en integreret strømforsyning fra nul til fyldt batteri.

Elscooteren har et lille digitalt instrument-bræt, der står i trådløs forbindelse med rytterens mobiltelefon.

Segway har meget elegant integreret et lille instrument-bræt med LED skærm og Bluetooth, som den kan kommunikere trådløst med en smartphone, der har navigation ombord. Der er også indbygget forlys og bremselys, ligesom der sidder en elektronisk cykelklokke ved venstre håndgreb på styret.

KickScooter Max kan klappes sammen eller op på et øjeblik. Der er integreret støtteben, og løbehjulet kører på 10 tommers gummihjul uden slange. Stellet er fremstillet af aluminium i flyvemaskine-kvalitet, og hele herligheden er naturligvis vand- og støvtæt efter IPX5 standarderne.

Segway søger i øjeblikket finansiering af sit smarte elløbehjul via iværksætter portalen Indiegogo. Her kan interesserede i øjeblikket forudbestille et eksemplar for mellem 599 og 699 USD. Det svarer til 4.100 og 4.800 kroner. Levering skal ske til juli….

https://vimeo.com/337502885

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Honor 20 skal udfordre på pris