Danske iPhone priser ikke specielt høje

Honor 20 skal udfordre på pris

Huawei regner åbenbart med, at de politiske problemer med USA og boykotten fra Google og flere amerikanske chipfabrikanter kan løses snart. I hvert håber Huawei det udadtil.

I går løftede Huawei nemlig sløret for to helt nye Honor smartphones ved en event i London. Honor er Huaweis alternative mærke, der især henvender sig til unge mennesker.

Indadtil arbejder Huawei på højtryk med at gøre et eget styresystem klar, der kan afløse Android. Dette styresystem skal kunne installeres på alle fremtidige Huawei og Honor telefoner fra efter sommerferien.HHo

Indtil da sætter Huawei sin lid til, at handelskrigen mellem Kina og USA kan afsluttes eller i det mindste dysses ned i de tre næste måneder. Donald Trump har nemlig udsat bandlysningen af verdens næststørste smartphone fabrikant med 90 dage.

Huaweis Honor 20 telefoner kommer uden indhak i skærmen. Ligesom hos Samsung er der boret et lille hul oppe i det ene hjørne af displayet, som selfie kameraet titter igennem.

 

Verdens-premieren på Honor 20 og 20 Pro telefonerne var selvfølgelig præget af krisen, men det ser ud, som om de to nye mobiler lige nåede at slippe ud under radaren. De er ikke omfattet af Googles forbud mod at levere Android og Android apps til Huawei.

Huawei markedsfører ikke officielt Honor telefoner på det danske marked for at undgå at kannibalisere salget af Huawei Mate og P-serie produkter. Honor er dog meget populær i England og Tyskland, og telefonerne kan regelmæssigt købes i danske butikker og naturligvis online.

Derfor er Honor 20 og 20 Pro værd at skrive om i et dansk medie som Leifshows.dk. Honor viser nemlig også, at Huawei kan sælge sine topmodeller billigere under et andet navn. Honor mobiler er som regel Mate og P-modeller solgt til en lavere pris.

Huawei slår især på trommer for de nye Honor 20 telefoners foto-evner. – ligesom hos Huawei P30 Pro og Mate 20 Pro. Honor modellerne har dog ikke linser fra Leica, men fra Sony. Men begge har skam fire af slagsen på deres ryg.

Begge nye Honor telefoner har fire kameraer på ryggen. De stammer fra Sony og er en smule bedre på Honor 20 Pro modellen.

Størst interesse samler sig naturligvis om hoved-kameraet på 48 megapixel, der sidder på både Honor 20 og 20 Pro. Samme billedsensor sidder også i andre nye toptelefoner som f.eks. OnePlus 7, men Huawei har gjort den ekstra lysfølsom på Honor. En blænde på kun f/1.4 lyder imponerende på en telefon, der prismæssigt placerer sig i mellemklassen.

På Honor 20 byder de fire kameraer på en kombination af 48, 16, 2 og 2 megapixels, mens Pro modellen disker op med 48, 16, 8 og 2 MP. Den har også en 3x optisk zoom. Begge har et selfie kamera på 32 megapixel, der arbejder gennem et hul i toppen af displayet.

Både Honor 20 og 20 Pro har en skærm på 6,26 tommer. Den gemmer ikke på fingeraftryks-skanneren som på de dyrere Huawei modeller. Skanneren er i stedet placeret i telefonerne side for at spare plads.

For at holde prisen nede har Huawei skåret den trådløse opladning væk, og Honor telefonerne er heller ikke vandtætte. Desuden savner de det klassiske 3,5 mm stik til hovedtelefoner.

Honor 20 skal sælges til priser, der kan udfordre OnePlus 7 direkte.

Sparekniven har Huawei til gengæld holdt tilbage, når det gælder kraftværket. De nye Honor telefoner rummer således samme Kirin 980 processor som de dyrere P30 og Mate 20 telefoner fra søster-mærket.

Forskellen på Honor 20 og 20 Pro ligger primært i kameraernes kvalitet. Desuden har Pro modellen også et lidt større batteri – 4.000 mAh mod 3.750.

Prismæssigt kan jeg kun fortælle om, hvad Honor 20 og 20 Pro skal koste internationalt i euro:

En Honor 20 med 6 GB RAM og 128 GB lager er således prissat til 499 euro eller ca. 3.800 kroner. Den stærkere Honor 20 Pro med 8 GB RAM og256 GB lager skal koste 599 euro – ca. 4.500  kroner….

Honor 20 Pro ser ud til at være en flot mobil til prisen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danske iPhone priser ikke specielt høje