Lille Bluetooth box for musikere

Danske iPhone priser ikke specielt høje

Apples iPhones har aldrig været kendt for at være billige. Tværtimod må man acceptere at betale ekstra for alle Apple produkter, hvis man vil være trendy og have en gadget med det berømte æble-logo på.

Danskerne har dog ikke specielt noget at pive over. En moderne iPhone Xs med 256 GB lager er nemlig hverken dyrest eller billigst i vores lille land, hvor Apples telefoner er de klart mest udbredte.

Selvom iPhone på det seneste har mistet 10 pct. i markedsandel, er 40 pct. af alle nye mobiler stadig en iPhone. Det er dobbelt så mange som nummer Samsung og Huawei. – fortæller analysefirmaet IDC.

Det store tyske penge-institut Deutsche Bank har fundet ud af, at en iPhone Xs koster 1.529 US dollars i danske butikker. Det placerer Danmark som den bløde mellemvare i en global sammenligning.

Deutsche Bank har sammenlignet priserne på iPhone Xs telefoner med 256 GB i mange lande verden over.

Det absolut dyreste land på denne klode at købe sin iPhone Xs i er Brasilien. Her koster den eftertragtede smartphone over 2.000 USD – altså 500 dollars mere end i Danmark.

Når man tænker på, at Brasiliens brutto-national-produkt pr. indbygger er næsten seks gange lavere end det danske, må en iPhone Xs være uhyggelig dyr at købe for en brasilianer.

Mange vil sikkert mene, at iPhones er billigst på Apples hjemmebane i USA. Tæt på, men ikke helt korrekt. I skal rejse til Afrika og Nigeria for at finde de laveste iPhone priser i verden. Nigerianerne kan købe en iPhone Xs med 256 GB for kun 1.178 USD. I USA koster den 1.251 afhængig af, i hvilken delstat man køber den. Moms og skat varierer nemlig en del Donald Trump country.

I Skandinavien koster iPhones stort set det samme uanset land. Finnerne får iPhone Xs billigst (1.502 USD). Nordmænd punger 1.533 dollars ud og svenskerne 1.541.

(Infografik: Statista.com)

De høje priser verden over er dog efterhånden ved at ramme Apple som en boomerang i nakken. I USA er de (endnu) ikke det store problem, selvom amerikanerne helst køber den billigste iPhone Xr model frem for Xs og Xs Max.

Det er den til gengæld blevet på Apples næststørste marked i verden – Kina. Desuden har iPhones i stigende grad svært ved at konkurrere med de ofte langt billigere Android telefoner i mange andre lande i Asien, Afrika, Sydamerika og Østeuropa….

Deutsche Bank laver hvert ord den omfattende ”Mapping the World’s Prices” rapport, hvor bl.a. huslejer, lønninger og prisen på en kop cappuchino, en måneds internet-adgang, et fitness abonnement eller en weekend rejse sammenlignes kloden rundt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille Bluetooth box for musikere