Exponent skal give mere selvtillid

Mobiler og Apple dominerer i fotos

Siden 2010 er det gået stejlt nedad for traditionel fotografi. Årsagen er smartphones, som de fleste mennesker bærer rundt på i dag.

Kameraerne i moderne smartphones er i dag så gode i både kvalitet og funktioner, at de kan konkurrere direkte med selv spejlrefleks kameraer, der tit koster det samme som mobiltelefonen.

Udviklingen kan man ikke kun se i kamerabranchens egne statistikker. De viser sig også i de stadig mere populære foto-delings services på internet og i foto-fokuserede sociale medier som f.eks. Instagram og Snapchat.

Ifølge nye tal fra online foto-databasen Flickr har smartphone kameraer stået for halvdelen af alle de billeder, der blev uploadet i løbet af 2017.

Det er der ikke så meget overraskende i. Mange havde nok forventet, at procenten var meget højere – sådan som den er på f.eks. Instagram. Mere interessant er det måske at se, hvor dominerende Apples iPhones er i fotografiens verden.

Hos Flicks brugerskare af både hobby- og professionelle fotografer er iPhone varemærket langt mere udbredt end berømte kamera-brands som f.eks. Canon og Nikon.

Ni af de 10 mest populære kameraer, der bruges af Flickr medlemmer, sidder i en af Apples iPhone smartphones. Totalt set leverer iPhones 54 pct. af alle billeder på Flickr – Canon kameraer kun 23 pct. og Nikon 18 pct.

Mon ikke den trend vil fortsætte i de kommende år….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Exponent skal give mere selvtillid