Stjerne-blogger på bare 6 år

Exponent skal give mere selvtillid

Nyheden minder mig mest af alt om min salig mormors store sypude, som hun altid havde fremme, når huller skulle stoppes i sokkerne, eller nye knapper fastgøres til skjorter og jakkeærmer.

Denne nye sypude har imidlertid et helt andet formål. Den skal ikke hjælpe med at reparere, men være et skriveredskab til at styrke kvinder i et mands-domineret erhvervsliv.

Det er i hvert fald formålet med Roya Ramezanis interessante nye Exponent Keyboard, der samtidig rykker alvorligt ved, hvordan tastaturer til pc’er skal se ud nu om dage. Nyheden kan derfor også være interessant for mænd, som gerne vil skrive hurtigere og uden træthed i arme og håndled.

Baggrunden for det utraditionelt designede Exponent Keyboard er Roya Ramezanis flere år på kontorer i Silicon Valley, hvor ligeberettigelse åbenbart var et fremmedord.

Roya opdagede således, at mange kvinder simpelthen undgik konfrontationer ved aldrig at udtrykke deres mening åbenlyst – hverken i diskussioner eller på skrift. De brugte i stedet ord, som blev betragtet som forsigtige, diplomatiske og selv-udslettende.

Det nye bold-lignende tastatur skal give kvinder (eller andre) øget selvtillid til at udtrykke deres ærlige mening. Alene designet, skal give brugeren en øget fornemmelse af at være i kontrol og have magten i sin hånd.

Roya Ramezani fra San Francisco har designet et tastatur, der skal give kvinder mere selvtillid.

 

Udseendet har Roya hentet direkte fra den danske præst Thomas Hansen, der i 1865 lancerede sin ”skrivekugle” eller på engelsk ”Hansen Writing Ball”. Den var oprindeligt skabt til at hjælpe døv-stumme medborgere til at udtrykke sig.

Det store fremskridt synes dog at være de ekstra, orange taster, som Roya Ramezani har anbragt oven for det normale QWERTY keyboard.  Disse taster kan programmeres til at udløse stærkere ord eller sætninger, end brugeren normalt tør anvende.

Programmeringen kan enten ske manuelt via en medfølgende app, eller man kan lade det kunstigt intelligente system følge brugerens adfærd og typiske skrivemåde over tid.

Ramezanis kvinde-frigørende tastatur er inspisreret af skrivekuglen, som den danske præst Thomas Hansen opfandt tilbage i 1895. Skrivekuglen skulle dengang hjælpe døvstumme med at kommunikere med omverdenen.

Når softwaren i Exponent Keyboard så har lært sin bruger at kende, vil systemet foreslå stærkere udtryk end de forsigtige ord, man måske har tastet tidligere. Det kan f.eks. være ord og vendinger som ”jeg mener”, ”krav”, ”insisterer”, ”uenig” eller ”protestere”. Ord og hele sætninger gemmes så under en af de orange taster og kan udløses og lægges ind i ens tekst med et enkelt tryk.

Roya Ramezani hævder, at tekster produceret med skrivekuglen vil styrke skribentens selvtillid – ikke kun bag computeren, men overalt. Det intelligente tastatur skal give kvinder adgang til at kommunikere mere frit og få deres tanker og meninger hørt stærkere i bredere kredse.

Jeg vil undlade yderligere kommentarer for ikke at ende i en diskussion. I stedet vil jeg meddele, at Ramezanis opfindelse er både interessant og spændende og anderledes.

Om tastaturet så også er effektivt i praksis, må tiden vise. Foreløbig findes Exponent keyboard kun som prototype….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stjerne-blogger på bare 6 år