Med klodserne kan man alt

Nintendo og Playstation jager pc’er

En hardware platform til spil og gaming kan kun overleve, hvis den bliver støttet af softwarehusene. Dem, der skriver nye titler, som computerspillere bare elsker.

Der er jo ikke meget sjov i at have det sejeste hardware, hvis de bedste spil kun produceres til de andre platforme.

Ifølge en ny analyse blandt 4.000 spiludviklere fra hele verden er pc’en fortsat den klart førende. Ikke de små svage laptops, men rigtige gamer pc’er med punch i både grafikken og den tilhørende lydside.

De mange spilfolk mødes fra i dag og de kommende fire dage på den årlige Game Developers Conference, der holdes i San Francisco.

60 pct. af de adspurgte arbejder allerede med pc-spil mens 59 pct. anser pc’en som den mest interessante platform for gaming.

(Kilde: https://www.statista.com/chart/4527/game-developers-platform-preferences/)

Pc’ens ret suveræne førerposition understreges også, at næsten al seriøs og professionel e-sport foregår på denne platform. Det er også her, at de store verdensmesterskaber i populære computerspil foregår – med direkte tv-transmissioner og titusinder af mennesker som publikum i store sportshaller.

Sonys PlayStation 4 kommer ind på en ret sikker andenplads, selvom Nintendo har genvundet meget af fortidens styrke med sin nye og storsælgende Switch konsol.

Sonys sikre position på markedet, opbygget gennem adskillige år, ses tydeligt af, at 30 pct. udvikler software til platformen mod kun 12 pct. til Switch. Til gengæld synes nogenlunde lige mange, at de to platforme er spændende.

Måske lidt overraskende ligger interessen for spil til smartphones på et lavt niveau. Kun 30 pct. af de professionelle spil-udviklere har lyst til at skrive titler til iPhone eller Android, mens 36 pct. allerede er beskæftiget med det….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med klodserne kan man alt