Hvid OnePlus er unik

De skænker øl i verden

(Foto: George Cox / Unsplash)

I fredags blev den internationale Beer Day fejret. Ikke helt så vildt, som den plejer på grund af Corona restriktioner i mange lande verden over, men alligevel.

Ifølge arrangørerne er dagen en ”global fest for øllet, som finder sted i pubber, bryggerier, værtshuse og baggårde overalt på kloden. Det er dagen, hvor øl-entusiaster kan løfte glasset og skåle med bryggere og bartendere i deres fælles kærlighed til øllet.”

I de senere år har tørstige sjæle kunnet glæde sig over et stadig større udvalg af øltyper og ølmærker. Det skyldes udbredelsen af mini-bryggerier – craft beers på amerikansk – som man har kunnet se i mange lande.

I Danmark er antallet af ølbryggerier f.eks. steget fra 12 ved årtusindeskiftet til 217 i 2020. Det er over 200 flere på tyve år. Samme trend ser man i USA, der nu har 8.764 aktive  craft beer bryggerier.

Alligevel er der faktisk kun fem store øl-koncerner, som dominerer markedet i verden. Giganter som Anheuser Busch InBev, Heineken og Carlsberg har samlet så mange ølmærker under deres respektive tage, at publikum kunne få den illusion, at de har en masse at vælge imellem.

(Infografik: Statista.com)

Ifølge konsulenthuset Brand Finance hører fire af verdens fem største ølmærker til Anheuser Busch InBev (AB InBev), der bliver ved med at købe op, selvom koncernen ustandseligt render ind i problemer med konkurrence-myndighederne.

I dag finder man f.eks. ølmærker som Budweiser, Beck’s, Stella Artois, Leffe, Corona og Modela hos Anheuser Busch InBev.

De seks koncerner, der vises i infografikken, sad på omkring 60 procent af verdens øl-produktion sidste år.

AB InBev alene fremstillede 17 gange flere øl end USA’s 8.764 craft bryggerier tilsammen. De hældte ellers 27 millioner hektoliter øl på flaske, dåse eller fustasie i 2020….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid OnePlus er unik