Efter kaffen ud at cykle

Nettet udrydder snart papir-avisen

Det gamle hygge-billede med farmand siddende i stuens bedste lænestol, gemt bag en stor avis, er ved at være historie. Det ses snart kun på museets fotos. Det samme gælder billedet af vores gamle mor, der bladrer i et kulørt ugeblad ved køkkenbordet.

I dag domineres vores medie-forbrug af internet. Tag blot dig selv, når du læser denne artikel. Det foregår enten på pc, tablet eller mobiltelefon. Selvom jeg er uddannet klassisk på papir-baseret avis, arbejder jeg næsten udelukkende online nu om dage.

Ifølge en ny analyse fra medie-bureauet Zenith vil mennesker verden over bruge 170 minutter på nettet om dagen. I gennemsnit. Det svarer til næsten tre timer. Om to år vil det sågar være 192 minutter.

Til sammenligning vil vores daglige tid med en avis på papir være faldet til kun ni minutter. Magasiner på print bruger vi i snit kun fire minutter på om dagen.

Hvor hurtigt udviklingen er gået fra print til online, kan også illustreres af, at vi for 10 år siden brugte over 20 minutter på avisen hver dag. Læsning af ugeblade og magasiner tog dengang 10 minutter om dagen.

Ifølge Zeniths nye Media Comsumption Report skyldes den hurtige forvandling primært én ting. Nemlig menneskers brug af smartphones, tablets og laptops. Sikkert allermest mobilen. I år vil vi i gennemsnit tilbringe 800 timer på det mobile internet. Det svarer til over 33 dage….

(Infografik: Statista.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efter kaffen ud at cykle