Purisme i mobil og laptop

Stemme-styrede bokse vinder frem

Danske medier og bloggere skriver rigtig meget om de nye stemme-styrede og kunstigt intelligente højttalere, selvom vi egentlig slet ikke kan købe dem på det danske marked endnu.

Til gengæld er det blevet et kæmpehit i en række store lande som USA, England og Tyskland, hvor Amazon, Google, Apple og en række andre fabrikanter sælger dem i milliontal.

Derfor er det selvfølgelig interessant at kende disse ”smarte” højttalere allerede, inden de når ud i danske butikker. Og ikke mindst få en praktisk indikation af, hvad folk egentlig bruger Amazon Alexa, Apple HomePod, Google Home eller Samsung Bixby til.

I dag kan jeg præsentere en infografik over, hvilke opgaver briterne sætter deres stemme-styrede opgaver til. Engelske forbrugere har været meget længere om at kaste sig over højttalerne som amerikanerne, men det har ændret sig meget i de senere måneder. Nu er udbredelsen oppe på 20 pct. af de britiske husholdninger – dobbelt så mange som for et halvt år siden.

(Infografik: https://www.statista.com/)

Ifølge en ny analyse fra YouGov bruger langt de fleste den nye type gadgets til at afspille musik på, hvilket jo egentlig også er formålet med højttalerne. Blot kan man her bede højttaleren til f.eks. at finde bestemte melodier, hoppe videre til næste nummer eller dreje ned for lyden – blot ved at sige det til den.

58 pct. af englænderne kan godt lide at stille spørgsmål til højttaleren – om alt muligt mellem himmel og jord. Højttaleren finder så svaret på internet.

Den tredjemest anvendelse er en af dem, som udviklerne af tingenes internet plejer at fremhæve mest. Nemlig at bruge højttalerne til at sætte alarmer og markere ting, man skal huske.

Amazons ultimative mål med sit markedsledende Alexa system har hele tiden været at bruge højttalerne som en ny salgskanal, hvor folk køber flere nye ting i verdens største online butik, er (endnu) ikke nået. I hvert fald ikke i Storbritannien. Her siger kun ni pct, at de bruger den egenskab….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Purisme i mobil og laptop