Hvilke mobilmærker er størst hvor?

5G elegance til en god pris

(Foto: OnePlus)

OnePlus har udviklet sig til at være Danmarks tredje-bedst sælgende mobiltelefoner.

Helt fortjent, fordi OnePlus har spredt sine vinger frem for – som igennem flere år – kun at fokusere på at være en ”flagship” killer. Altså et mærke, der lever topklasse præstationer til en lavere pris end rivalerne.

Nu har OnePlus udviklet sig til en leverandør, der kan møde Samsung ansigt til ansigt i stort set alle prisklasser. Fra billige modeller til under 2.000 kroner, over en pæn mellemklasse med 5G mobiler til de dyrere smartphones til kendere og foto-entusiaster.

I dag har OnePlus præsenteret den nye Nord CE model – CE for ”Core Edition” – der kommer til at bygge bro mellem mellemklassen og toptelefonerne.

Nord CE har ikke den kraftige Snapdragon 888 motor som i OnePlus 8. Coveret er i plastic og ikke metal eller glas. Telefonen er ikke vandtæt og må undvære trådløs opladning.

Til gengæld er den meget slank – 7,9 millimeter – og vejer kun 170 gram. Desuden har den det klassiske 3,5 mm hovedtelefon stik, som efterhånden bliver mere og mere sjælden at se på moderne smartphones.

(Foto: OnePlus)

Processoren ombord er Qualcomms næstbedste til 5G. Snapdragon 750, og den anvendes i mange moderne smartphones i mellemklassen og i de lidt dyrere prisklasser.

På ryggen af den nye telefon sidder tre kameraer: Hoved-objektivet er på 64 megapixel og har elektronisk billed-stabilisering og fase-korrigerende autofokus (PDAF). Man kan optage 4K videoer med 30 billeder i sekundet (fps).

De to andre objektiver bag på OnePlus Nord CE 5G er en ultra-vidvinkel på 8 megapixel og  – og noget utraditionelt – en sort/hvid linse på 2 MP. Altså ingen tele.

16 MP selfie-skyderen på fronten gemmer sig i oppe i hjørnet af en AMOLED skærm på 6,43 tommer. Den kan vise 2.400 gange 1.080 punkter og er med 90 Hz opdatering en ret hurtig svend. Det gør den velegnet til at vise videoer og spille games.

Man vælger mellem 6, 8 eller 12 GB RAM eller et lager på 128 eller 256 GB. Dét betaler man så mellem 2.500 og 3.200 kroner for. Helt ok.

OnePlus Nord CE kommer i butikkerne fra den 21. juni, men telefonen kan forudbestilles fra i dag via Elgiganten, Proshop og OnePlus’ hjemmeside. Hos OnePlus får man sin mobil før alle andre – nemlig den 14. juni….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilke mobilmærker er størst hvor?