Snart slut med Sennheiser for alle?

E-bøger i mange kulører

(Foto: PocketBook)

Med de mange reklamer på tv for e-bøger skulle man tro, at der blev solgt enorme mængder af e-læsere på det danske marked.

Det er nu ikke tilfældet, fordi danskerne primært bruger tablets eller store smartphones til at læse deres bøger i elektronisk form på skærm.

En af årsagerne til, at deciderede e-læsere aldrig er blevet bestsellere her i landet, kan være, at udvalget af modeller hele tiden har været begrænset.

Amazon, der er en klar nummer ét e-readers på det amerikanske marked, har kunnet fås, men er aldrig blevet markedsført særlig seriøst.

(Foto: PocketBook)

En anden forklaring kunne være, at e-læsere typisk kommer med sort/hvide skærme. Det er fint for øjnene, når man kun anvender enheden til at læse fra. Vil man også bruge den til andre ting som f.eks. at surfe på internet, er en tablet med farve-display mere praktisk.

Nu holder argumentet med kulører på skærmen ikke længere: Schweiziske PocketBook har nemlig præsenteret verdens første e-læser med et stort farvedisplay i den såkaldte e-ink teknologi.

E-ink har den store fordel, at skærmene stort set ikke bruger noget strøm. I hvert fald ikke, når man sammenligner med LCD og OLED displays på tablets.

Sidste år viste PocketBook en e-læser med e-ink farveskærm på seks tommer. Den er nu vokset til 7,8 tommer, hvilket gør den meget mere anvendelig.

(Foto: PocketBook)

Kaleido displayet fra E Ink kan vise 1.404 gange 1.872 punkter i sort/hvid og 468 gange 624 punkter i op til 4.096 farver.

Det er ikke imponerende i sammenligning med f.eks. iPads, men man har den fordel, at man kan læse sine e-bøger i sort/hvid og så skifte om til tegneserier, børnebøger, kunstbøger og rapporter med grafik i farver.

Selv med farverne tændt bruger PocketBooks nye InkPad Color imponerende lidk strøm: Det indbyggede batteri på 2.900 mAh kan køre i op til en måned på en opladning. Den ordnes som normalt via et USB-C stik.

Hvad der vises på skærmen, skal også kunne læses i direkte sollys. Praktisk, når man hygger sig med en e-bog i haven eller på stranden i ferien.

Som noget nyt har PocketBook tilføjet en særlig øjenvenlig front-belysning. Den gør det muligt at læse skærmens indhold på alle tider af døgnet. Selv i tusmørke og midt om natten.

PocketBook InkPad Color kan arbejde med 19 forskellige bogformater og fire grafiske inklusive PDF, DOCX og HTML. Desuden har e-læseren indbygget højttalere, som man kan afspille lyd og musik i f.eks. MP3. Endelig ligger der også en tekst-til-tale oversætter i PocketBook. Så kan man få konverteret teksten til en af 16 forskellige sprog.

De nye e-læser i farver kører med Linux som styresystem. Den har en to-kerne processor som motor, 1 GB RAM og 16 GB lager. Sidstnævnte kan udvides ved hjælp af microSD kort.

Endelig skal nævnes, at PocketBook InkPad Color har Bluetooth og Wi-Fi, så man kan hente sine e-bøger trådløst fra nettet.

Hele herligheden måler 195 gange 136 gange 8 mm og vejer 225 gram. Prisen kommer til at ligge på 349 dollars eller ca. 2.200 kroner….

(Foto: PocketBook)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart slut med Sennheiser for alle?