Er iPad bedre end iPhone?

Snart slut med første Edge

(Foto: Microsoft)

Der var engang, hvor Microsoft var altdominerende som web-browser på Windows-baserede pc’er. Internet Explorer sad på det hele. 95 procent i 2003 faktisk.

Det er længe siden, for Google har for længst overtaget føringen med sin Chrome browser.

I dag sidder Chrome på 69,8 procent markedsandel. Microsoft Edge kommer ind på andenpladsen med 7,8. Firefox har 7,5 procent, mens hver tyvende Windows bruger stadig skøjter rundt på nettet ved hjælp af Internet Explorer.

Microsoft har aldrig været tilfreds med sine brugeres overgang til dens afløser i 2015 og frem. Edge var bedre end Explorer, men åbenbart ikke god nok når så mange Windows ejere hoppede over på andre browsere.

Måske skyldtes det også, at Microsoft lod folk tage beslutningen helt selv. Sådan bliver det ikke nu, hvor Microsoft vil have sine brugere over på anden generation af Edge, der bygger på samme Chrome platform som Googles bestseller.

Tirsdag den 13. april vil Microsoft slette den gamle Edge på din pc og automatisk installere den nye. Det sker som del af Microsofts månedlige Windows opdatering.

Hver femte Windows bruger kører stadig med den gamle Internet Explorer browser, der ellers blev afløst af Edge for fem år siden. (Foto: Microsoft)

Den Edge browser, der bliver slettet, er den version, som kom som del af Windows 10 lanceringen. Den bygger på Microsofts egen Edge HTML “motor”.

I 2020 præsenterede Microsoft så den nye Edge, der er udviklet med Googles Chromium software. Den blev rullet ud i juni sidste år som et frivilligt tilvalg i en Windows opdatering.

I august 2020 meddelte Microsoft så, at man ville stoppe nye sikkerheds-opdateringer til den første Edge fra den 9. marts 2021.

Den dato er åbenbart skubbet med en måned, for udskiftningen sker som nævnt først i april.

Hvis du allerede har den nye Chromium version af Edge installeret på din pc, vil kun den gamle bliver slettet. Ingen ny opgradering er nødvendig.

Har du f.eks købt en ny Windows computer i det seneste år, vil du ikke blive berørt af april opgraderingen. Så har du den seneste Edge Chromium liggende på din pc, medmindre du har slettet den og bruger en anden browser….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er iPad bedre end iPhone?