”Tænkepadden” fylder 25

Edge nu til iPhone og Android

Hvis I synes godt om Microsofts Edge browser på jeres Windows pc, vil I sikkert blive glade for nyheden om, at I meget snart kan bruge den også på jeres iPhone eller jeres Android mobil.

Microsoft har nemlig besluttet at lade Edge følge i hælene på bl.a. Microsoft Office og Cortana, der allerede nu fås til Googles og Apples mobile platforme.

I øjeblikket ligger Microsoft Edge til iOS og Android kun i en beta-udgave, som kan downloades gratis af Windows 10 pc-brugere til deres smartphone. Man kan også hente den browseren hos Apple Testflight eller i Google Plays app test service.

Microsofts Edge browser kan nu arbejde på tværs af næsten alle populære styresystemer på markedet.

Som andre moderne browsere kan den mobile udgave synkronisere med Edge på ens pc. Man kan f.eks. uden problemer hoppe fra sin laptop med bogmærker og over på en iPhone eller Android telefon – og arbejde videre med dem her. Også brugerens passwords og browser historik følger med.

Microsoft oplyser, at Edge på iOS og Android ikke er en skrabet udgave af pc-app’en. Det er præcis samme program og kommer bl.a. med en QR kode læser integreret.

Edge konkurrerer bl.a. med browsere som Google Chrome (den mest udbredte), med Mozilla Firefox, Apple Safari og norske Opera. Den udmærkede Edge er dog ikke nær så udbredt, som dens forgænger Internet Explorer var i sin tid.

De endelige versioner af Microsoft Edge kommer lidt senere i efteråret….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Tænkepadden” fylder 25