B&O hopper på cyklen

I dag starter spilkrigen

Microsoft Xbox X (Foto: Microsoft)

I dag er til store X. Microsofts nye Xbox X og Xbox S spillekonsoller kommer til salg i danske butikker. To dage, før ærkerivalen Sony ankommer med sin nye Playstation 5.

I de kommende uger op til jul vil der udbryde en ren religions-krig. Værre end mellem iPhone og Android eller Windows og Mac.

På ønskesedlen hos rigtigt mange unge danskere vil der stå Microsoft Xbox eller Sony Playstation 5. Kun sjældent vil begge navne stå på samme liste.

Og hvad får man så i dag? Ligegyldigt, om man tager ud og køber sin Xbox, eller man modtager den spillekonsol, som har kunnet forudbestilles i adskillige uger.

Microsoft Xbox S og X. (Foto: Microsoft)

Den nye Xbox kommer med en forrygende grafik med ægte 4K spil og op til 120 billeder i sekundet (fps). Konsollen er samtidig forberedt på fremtidens 8K grafik.

Processoren leverer 12 teraflops i ydelse. Det siger måske ikke mange så meget. Måske man forklarer det bedst ved at fortælle, at for få år siden skulle der en stor minicomputer på størrelse med et klædeskab til at regne lige så hurtigt. Og den kostede nok 1.000 gange mere.

Microsoft har opbygget indmaden i Xbox X i den såkaldte Xbox Velocity Architecture. Den giver adgang til en SSD disk på 1 terabyte (TB) og forrygende loading time. Glem alt om at vente på, at selv et stort og avanceret computerspil dukker op på skærmen.

For første gang i en spillekonsol ser man hovedprintet delt op i to. Det skal sikre en temperatur, der er jævn i hele computeren. Resultatet er formentlig et bedre power output.

Den nye Xbox controller skal være bedre at betjene end sine forgængerre. (Foto: Microsoft)

Derudover har Microsoft også indbygget ekstra køling i form af særlige damp-rum, et varme-afledende chassis med luftkanaler og en blæser, der skal være nærmest lydløs.

Lillebror Xbox S er den mindste spillekonsol, som Microsoft nogensinde har designet. Den fylder kun omkring 40 procent af sin storebror

Teknisk set kan Xbox S levere samme grafik og råstyrke, men S’eren har ikke nogen SSD disk indbygget. Man kan altså ikke gemme og installerede spil direkte på konsollen, men må nøjes med at bruge sin internet forbindelse.

Sammen med Xbox X og Xbox S kommer en helt ny controller enhed med forbedret ergonomi. Controlleren skal gøre det muligt at spille og dele indhold og præstationer med andre, mens man er fuldt koncentreret om sit spil.

Microsoft Xbox X konsollen virker som en dværg ved siden af Xbox køleskabet. (Foto: Microsoft)

Prisen på den store Xbox X er 3.899 kroner for konsollen alene. Den lille Xbox S koster 2.399 kroner.

Microsoft lancerer samtidig sit Xbox All Access tilbud på det danske marked. Det er en samlet pakke, hvor man køber en konsol og får to års (gratis) spil med i prisen.

I Danmark koster All Access til Xbox X 259 kroner om måneden i 24 måneder. Så får man adgang til over 100 spil til konsollen. Dog ikke nogle af de allernyeste og mest avancerede.

Den tilsvarende All Access pakke til den mindre Xbox S kan man nøjes med at betale 199 kroner for om måneden. Igen over en periode på to år.

Xbox Fridge har god plads til alle de kølige ting, som gamere kan have brug for efter flere timer foran skærmen. (Foto: Microsoft)

Til sidst skal jeg lige huske at nævne, at Microsoft også har våbnet mod over-ophedede gamere. Selve de nye spillekonsoller har jo indbygget køling.

Microsoft har nemlig bygget et køleskab i samme design som Xbox. Samme sorte farve, bare meget større i format.

Køleskabet vejer 181 kilo og er 1,82 meter højt. Det bruger samme køleteknik som konsollerne, men har også god plads til colaer, kildevand, Red Bulls, sandwiches og andre gode ting til sultne og tørstige computer-spillere.

Eller som Microsoft selv udtrykker det: ”The Fridge has true 4K Eating, Cold Delivery and Luxury Quiet Design….”

Xbox X Fridge er desværre kun fremstillet i tre eksemplarer. Et af dem skal udloddes i en konkurrence, som Microsoft endnu ikke har lanceret.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O hopper på cyklen