JBL bliver mere trådløs

En pladespiller kun til singles

Vinylplader er ”in” igen. Det behøver jeg ikke at gentage.

Masser af nye pladespillere er dukket op, og alle kunstnere med respekt for sig udgiver også deres nye albums på vinyl.

Jeg skal love for, at de goe gamle grammofoner har fået medvind igen.

Designet kan jo godt minde om en Technics SL-1200 pladespiller, der er krympet i kogvask.

Ikke alene udgiver alle kunstnere med respekt for sig selv deres nye albums på vinyl – ved siden af dvd og download.

Mange unge æælsker ligefrem vinyl og pladespillere. Et LP-pladecover formidler mere kultur og et indtryk af, at man er med på beatet end hundrede hitmelodier, der er sendt trådløst og usynligt gennem luften til ens smartphone.

Desuden har pladespiller fabrikanterne fået luft under vingerne. De præsenterer ikke kun traditionelt byggede grammofoner eller genopliver klassikere som Technics med sin legendariske SL-1200 Mk. 7. De vover også nye design som f.eks. lodret stående grammofoner.

Tænke sig at have sin egen lille pladespiller med overalt. Crosleys nye R3D3 indeholder både højttaler og forstærker – og kan derfor fungere som et selvstændigt musikanlæg i mikro format.

Helt almindelig er den nyhed, jeg vil præsentere i dag, bestemt heller ikke. Det er Europas og USAs første pladespiller til micro-singles.

Ikke at forstå, at den kun kan købes og bruges af mennesker, der har valgt at bo alene.

Næhh – den nye Crosley R3D3 kan kun afspille ekstra små single plader på 3 tommer i diameter. LP’er der slet ikke plads til på den lille pladetallerken. Heller ikke normale singles på 7 tommer eller 18 centimeter i diameter.

En maxi single på 12 tommer har ingen chancer for at blive afspillet på den søde lille Crosley R3D3 grammofon.

Det gør det lidt mere besværligt at finde ”content” til den nye Crosley R3D3 pladespiller. De bittesmå singler med tre minutters spilletid er nemlig kun udbredte i Japan.

Her kaldes de også for ”8-Ban record players” og bruges typisk til at afspille tema-sange fra tv-serier og tv-reklamer.

Crosley Radio vil udsende den skægge lille pladespiller i anledning af World Record Store Day” (RSI), der holdes den 13. april. Her har pladeforretninger over hele verden deres store tilbudsdag – også i Danmark naturligvis.

Sådan ved første øjekast ligner Crosley R3D3 en almindelig pladespiller. Men prøv at lægge mærke til pickuppens enorme størrelse.

Folkene bag RSI-dagen lover, at de vil importere et stort udvalg af micro-singlerne. Desuden vil den kendte amerikanske popmusiker Jack White – ham fra White Stripes – udsende en helt ny single i det lillebitte format. Det bliver sammen med sit nye band The Raconteurs.

I udseende minder Crosley R3D3 om en Technics pladespiller, der har været i kogvask og er krympet. Det er dog ikke gået ud over evnerne. Den er udstyret med en god moving magnet pickup fra japanske Audio-Technica, og man kan sågar justere manuelt på rotations-hastigheden på 45 omdrejninger i minuttet.

Den skægge Crosley kører på strøm eller batteri. Et USB-kabel følger med. Det samme gør et hovedtelefon stik og en indbygget højttaler med forstærker. Man kan altså tage den musikalske nyhed med i hånden, når man vil have lyd i haven, teltet, på stranden eller på skovturen. Eller stille den på sofabordet eller skrivebordet til stor moro for mennesker i lokalet.

Her kan man tydeligt se, hvor små de japansk-producerede micro-singler er.

Crosley Radio kender nogle læsere måske som USA’s største fabrikant af prisbillige pladespillere. De findes i snesevis af varianter. Nogle i rendyrket retro design – andre udformet som vore bedsteforældres rejse-grammofoner.

Crosley har også begået sjove Limited Edition pladespillere, som f.eks. er inspireret af Disney figurer. Sidste år havde Crosley en Star Wars rejse-grammofon i kuffert. Parat til en lang rumfærd d i universet. Bare man huskede at tage sine vinylplader med i rumskibet.

Star Wars grammofonen blev udsendt i anledning af World Record Store Day (RSD) – ligesom den nye Crosley R3D3 mini pladespiller.

Kun på denne ene dag kan man officielt købe Crosley Radios single-only pladespiller. Den skal koste 70 USD eller ca. 450 kroner….

Crosley Radio fremstiller et stort udvalg af pladespillere i retro-design. F.eks. en rejsegrammofon som denne, der sagtens kan bruges til almindelig størrelse LP’er.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JBL bliver mere trådløs