Hvor demokratisk er webben?

Den handy spille-pc

Man kan tale om bærbar it på tre måder. Den ene er laptops, der kan klappes sammen og tages med under armen. Den anden er store kraftige gulv-pc’er, der snarere kan flyttes end bæres. Og så er der den tredje meget handy variant, hvor man tager sin computer med i et håndtag som en taske.

Lenovos nye Legion C530 og C730 Cubes hører til den tredje kategori – og den kunne sagtens blive et hit hos seriøse spil-entusiaster. Undskyld – e-sportsfolk, som de hedder nutildags.

Lenovo nyhederne er designet som terninger, man kan bære rundt med helt uden problemer. Hen til vennerne, hvis der skal spilles igennem en hel nat – til konkurrencer i klubben – eller hvis blot man bruger sin gamer-pc flere steder. Eneste krav er, at man har en god og stor skærm hvert sted. I sidste ende bliver monitoren nok den mest besværlige at slæbe rundt på.

Lenovos nye Cubes er forsynet med et håndtag i toppen, så de er nemme at bære rundt på.

Legion C530 og C730 har plads til hele tre Intel Core i7 processorer – tre gange så mange som de fleste almindelige pc’er. Man kan placere op til 32 GB RAM og to diske, der enten kan være klassiske roterende lagre eller de nye SSD drev. Opgraderingen kan man foretage uden brug af skruetrækker eller special værktøjer.

Al den elektronik skaber varme, og derfor har Lenovo meget smart anbragt hovedprintet (motherboard), så det skærmer som en væg mellem diske på den ene side og processor og grafikchips på den anden. Lenovo har samtidig designet de to C-computere, så køleluft kan passere igennem kabinettet i en optimal og lige linie.

Grafikken håndteres i begge modeller af et Nvidia GTX 1060 grafikkort med 6 GB dedikeret video RAM. Indendørs er der plads til enorme 51,2 TB lager – hvem der så nogensinde måtte få brug for så meget. Det hele får saft fra en 450 watts strømforsyning.

E-sport pc’er skal ikke kun være super stærke. De må også godt se ud af noget. Det er jo show. Derfor er Lenovo terningerne forsynet med en gennemsigtig top-plade, så man kan kigge ned til herlighederne. Dem kan man så vælge at belyse i forskellige kulører. Rent rødt i C530 eller i alle regnbuens farver i C730.

Det er godt et år siden, at verdens største producent af Windows pc’er præsentere sit udspil i det hastigt voksende marked for spilcomputere – Lenovo Legion. På den netop afsluttede E3 konference i Los Angeles diskede Lenovo så op med en hel stribe nyheder.

Ud over den kompakte og handy Cube serie var det bl.a. Legion Y730 og Y530 laptops samt T730 og T530 i ”tower” kabinetter til at have stående på gulvet.

De danske priser på Legion Cube er endnu ikke offentliggjort. I USA begynder priserne ved 830 USD eller ca. 5.400 kroner….

Lenovo har designet sine Cubes, så køleluft kan bevæge sig direkte og uhindret gennem maskinen.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor demokratisk er webben?