Er Snapchat ved at være yt?

Science fiction hjemmet er en realitet

I flere perioder af de seneste årtier har det været højeste mode at præsentere nye personlige robotter, der skal kunne hjælpe en med at udføre rutine opgaver i hjemmet eller på kontorer.

Hvis man ser bort fra robotter til plæneklipning og polering af gulve er det meget lidt, man i dag hører om nye personlige robotter. Interessen og fokus går i stedet på stemmestyrede højttalere med kunstig intelligens, som man kan beordre til at løse forskellige opgaver.

Desto mere befriende er det at se den nye Misty II, som beviser, at visionen om en Lille Hjælper i hjemmet ikke er helt død. Amerikanske Misty Robotics har tilmed sørget for, at deres nyhed ligner et lille menneske – ligesom robotter i mange science-fiction film.

De fleste hjemme-robotter ville aldrig være blevet hvermands eje. Det er de for at betjene til. Derfor har deres målgruppe mest været studerende, teknikere, ingeniører og programmører. Ikke sådan med Misty II.

Hun – for den nye robot er kvindelig – skal være nem at sætte op via en smartphone app, så man på forholdsvis kort tid kan lære hende at udføre jobs i hjemmet eller på kontoret. Det påstår Mistys ”forældre” i hvert fald.

Frøkenen måler 36 gange 25 gange 20 centimeter – med 4,3 tommers farvedisplay, der fungerer som et ansigt og en tv-skærm til at vise videoer. Det har to øjne og kan vise udtryk som et rigtigt menneskes ”fjæs”. Vrede, glæde, sorg og accept for eksempel.

Mistys hoved indeholder et 4K kamera, der kan genkende ansigter og objekter. Her er også tre mikrofoner, og en Occipital 3D sensor med to infrarøde kameraer, der hjælper robotten til at tegne et tre-dimensionelt landkort over det eller de rum, den bevæger sig i. På den måde bliver Misty mindre klodset og støder ikke hele tiden ind i møbler osv.

Indeni Misty II’s ”smækre” krop sidder to Snapdragon processorer som dem, vi kender fra utallige mobiltelefoner. Den ene taler med Windows 10 sprog, mens den anden foretrækker Android 7. Det giver selvfølgelig en større fleksibilitet for dem, der vil skrive apps til den lille robot.

Musklerne kommer fra en håndfuld elektromotorer, der styrer drejning af hovedet, armenes og hændernes bevægelser og får Misty II til at futte rundt som en miniudgave af en tank. Det hele henter energien fra et 5.200 mAh batteri. Bliver robot-damen træt, finder den selv tilbage til sin plads ved en stikkontakt, hvor den kan blive ladet op.

Mistys brystparti rummer to Hi-Fi højttalere, så hun kan spille streamet musik for sine ejere. Hendes stemme skulle sågar være tydelig og let at forstå – ikke spor robot-agtig. På ryggen af den lille digitale dame – i en slags magnetisk rygsæk – sidder så forskellige stik og interfaces, Et af dem kan bruges til at koble en Arduino computer på.

Mere jordnært og ikke spor digitalt er, at Misty er forsynet med en trækkrog på sin bagdel. Robotten kan så bruges som en traktor, der kan trække f.eks. børnenes legetøj, farmands snacks og øldåser fra køleskabet, husmoderens rengøringsting osv.

Misty kan i øvrigt programmeres på tre niveauer. Den letteste for nybegyndere bruger Googles Blocky visuelle sprog. Mellemtrinnet arbejder med programmerings-pakker som JavaScript eller Python – mens den tredje level henvender sig til avancerede udviklere.

Målet er bl.a, at der i de kommende uger og måneder bliver interfaces klar, så Misty II kan arbejde sammen med populære digitale assistenter som Amazons Alexa, Apples Siri, Googles Assistant eller Microsofts Cortana.

En Misty II skal koste mindst 3.000 USD ,men lige nu kan man forudbestille et eksemplar til halv pris – ca. 9.500 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Snapchat ved at være yt?