Sony Xperia XA i mere moderne design

En kozmophone til din stue

Grammofoner med tragt over pick-uppen til at forstærke lyden, så den overhovedet kunne høres, er normalt kun noget, man ser på museer, på oldemors gamle gulnede fotos eller i tv-serier og film, der har deres handling i årene før og efter første verdenskrig. Altså for 100 år siden.

Ingen tvivl om, at de gamle ”His Masters Voice” pladespillere er flotte at have stående. Som pynt eller et kunst-objekt i stuen, som markerer, at ejermanden vil noget med musikken. Ud over det sædvanlige. Har man så også lige skaffet sig et par originale lakplader på et loppemarked, er illusionen nærmest perfekt.

Designerne hos Arcateliers i Chicago mener imidlertid, at fortid og nutid sagtens kan kombineres, når det drejer sig om stilfuld Hi-Fi. Derfor har de netop lanceret Kozmophone, som de selv kalder en holografisk Bluetooth pladespiller til det 21. århundredes musik entusiaster.

Kozmophone er i virkeligheden et komplet lydanlæg. Ud over sin egen indbyggede grammofon kan nyheden nemlig også fungere som en trådløs højttaler og forstærker, der videreformidler streamet musik fra en smartphone.

Udseendet er helt anderledes end normale Bluetooth højttalere, men det er nok også meningen. Selve pladespiller-delen er konventionel og bruger standard komponenter. Det holder prisen på Kozmophone nede.

”Dåsen” ved siden af pladetallerkenen indeholder forstærker og strømforsyning. Hornet, som lyden sendes ud igennem, er aftageligt, Man kan dreje det 360 grader rundt, så musikken spreder sig præcist dér i stuen, hvor man vil have den.

Den avantgardistiske nyhed har fået en forbløffende positiv modtagelse på iværksætter portalen Kickstarter, hvor Arcateliers henter penge til at sætte en større produktion i gang af den skægge pladespiller. De ønskede beløb er allerede overtegnet med 200 pct, og indsamlingen varer i 20 dage endnu.

Koszmophone kan forudbestilles til priser fra 249 USD eller ca. 1.600 kroner. Så kan I godt invitere oldefar hjem til en aften med musik. Lad ham tage sine gamle 78’ere med….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony Xperia XA i mere moderne design