IKEA og Sonos i parløb

Verdens klogeste sovepude

En hovedpude i sengen er normalt ikke noget, som man betragter som smart eller intelligent. Hvis der er noget, som burde være klogt, må det være hovedet, der lægger sig på puden.

Måske vi skal vænne os til at tænke omvendt – eller i hvert fald anderledes i fremtiden. Amerikanske REM-Fit har nemlig lanceret ZEEQ IFTTT Smart Pillow, der på mange måneder skal gøre livet i soveværelset mere behageligt.

ZEEQ IFTTT – umuligt navn – er en højteknologisk hovedpude, der indeholder trådløst lyd streaming, mikrofon, senge-kammerat venligt vækkeur, sleep timer til musikken, snorke alarm og søvn måler.

Når ZEEQ via mikrofonen registrerer snorken, begynder puden at vibrere. Det skal (forhåbentligt) få personen til at vende sig i sengen og på den måde holde op med at snorke.

I alt otte små trådløse Bluetooth højttalere er gemt inde i hovedpuden. De er lavet af fleksibelt materiale, så man ikke skal kunne mærke dem gennem stoffet – kun høre dem. Pude brugeren skulle jo nødigt føle sig som en moderne high-tech udgave af prinsessen på ærten.

Højttalerne kan bruges til at lytte på f.eks streamet musik fra Spotify, lydbøger, tv, podcasts osv, uden at medsoveren ved siden af kan høre med. Betragt det lidt som en godnat historie for voksne – og well også børn med dovne forældre.

Når sensorer og mikrofonen i hovedpuden kan mærke, at personen er faldet i søvn, slukker den automatisk for lyden og skifter over til at overvåge vedkommende søvn rytme. Hvor lang tid dyb søvn, hvor mange afbrydelser osv. Resultaterne præsenteres på en medfølgende app, der fås til iPhone/iPad eller Android.

Den måske mest innovative – og lidt småskøre – funktion i hovedpuden gemmer sig bag bogstaverne IFTTT (If This Then That). Det er hovedpudens direkte bidrag til tingenes internet og den stigende integration af al elektronik i hjemmet.

Via IFTTT og den medfølgende app kan man f.eks. sætte puden til at tænde for kaffemaskinen, tv-apparatet og lamper, når man vågner op. Man behøver ikke røre en finger eller en kontakt eller rejse sig fra dynerne. ZEEQ ved præcist, når man har fået øjne og er parat til at sige god morgen til en ny dag.

Tilsvarende kan IFTTT funktionen bruges til at slukke for tv og lamper, låse hoveddøren og aktivere alarmen, når man falder i søvn.

Programmeringen foregår normalt via menuer i app’en og på den smartphone eller tablet, man (selvfølgelig) har liggende på natbordet. Men man kan såmænd også bruge sin stemme. ZEEQ hovedpuden er nemlig kompatibel med Amazons Alexa assistent.

ZEEQ rummer et batteri, der kan køre i omkring to uger. Hovedpuden skal altså lades op ligesom en smartphone. Skummet inde i puden – det er ikke ande- eller gåsefjer – kan tages ud uden elektronik og rengøres ved lave varmegrader i vaskemaskine. Pudevåret er af anti-bakterielt Tencel materiale, der langt hen ad vejen kan holdes ren med en fugtig klud.

Men fremtiden er desværre ikke helt billig. ZEEQ puden er dyrere end selv de mest kostbare dun-puder hos Jysk. 200 USD koster den – ca. 1.300 kroner – men tænk på, hvor meget praktisk elektronik, du får med i købet ud over et blødt sted at lægge hovedet….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA og Sonos i parløb