Super detektivens ur på din arm

Når sprinkleren bliver klog

Gadges, der gør vores boliger mere smarte, er der ikke meget nyt i. Vi kan allerede få mange af dem i danske butikker, og der bliver mange flere, når først Google Assistant, Apple Siri og Amazon Alexa bliver sluppet løs på vores breddegrader.

Langt de fleste af disse kunstigt intelligente systemer indendørs. OK – man kan koble udendørs kameraer, lamper eller en garageports åbner til dem – men kloge gadges til haven ser man egentlig kun som robot plæneklippere.

Det kan sagtens ændre sig med den nye Rachio 3, der kan gøre vores havevanding meget mere gennemtænkt og vandbesparende.

Rachio ligner en diskret router, man kan stille på et bord eller hænge på en væg. Kun nogle lysdioder afslører, at der sker ting og sager indendørs. Slægtskabet er der også med routeren, for Rachio har indbygget to-kanals Wi-Fi plus Bluetooth, så den nye sprinkler dirigent kan håndteres fra f.eks. en smartphone app.

Rachio 3 kan arbejde sammen med de fleste gængse have-sprinkler systemer og tilføjer et ekstra lag intelligens til dem. Nyheden ved nemlig, hvordan vejret bliver og kan tilpasse havevandingen helt efter de lokale vejrforhold. Uden at ejeren behøver at gribe ind.

Rachio indeholder således sin egen lille meteorolog. Det integrerede Weather Intelligence Plus system tapper løbende den aktuelle vejrudsigt for ens lokalområde. Kommer der regn, afbryder Rachio sin planlagte vanding, selvom man egentlig havde programmeret sprinkleren til at gå i arbejde.

Rachio kan også bruge sin viden om vejret til at gå i gang af sig selv. F.eks, når systemet kan se, at der kommer tørke flere dage i træk – og husets ejer f.eks. er ude at rejse.

Alt i alt kan Rachio skaffe store besparelser på ens vandregning. Den vil jo aldrig vande, når himlen gør det. Og Rachio kan ”over-rule” de programmeringer om vanding på bestemte tider af dagen, som man har lagt ind i sit semi-smarte sprinkler system med app.

Rachio 3 boksen kan udvides med både sensorer og en egen flowmåler til at tjekke regnmængden i den have, den skal vande. Desuden har Rachio adskille udgange, så den kan kontrollere mange sprinklere ad gangen – enkeltvis eller i grupper.

Den kloge vandfordeler til haven fungerer både selvstændigt eller med Google Assistant og Nest. Den koster 230 USD – ca. 1.500 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Super detektivens ur på din arm