Se billeder om natten i 4K kvalitet

Det skal være sjovere at lade bilen op

(Foto: Norlys)

Store tankstationer langs motorvejene har for længst udviklet til små underholdningshuse med restaurant, legeplads og grønne områder, hvor man kan strække benene på køreturen.

Nu kunne det se ud, som om samme udvikling også er på vej til elbilerne. Her gjaldt det i første omgang om at få sat så mange ladestationer op som muligt, og nu, hvor de er godt fordelt over det meste af landet, kommer næste generation af ”strømstik med avec”.

Mandag den 22. april åbner den jyske energi- og telegigant Norlys nemlig den første af 15 planlagte ladeparker. Det sker på Drejebænken i Odense SØ ved afkørslen til Den Fynske Motorvej.

Den nye ladepark får 10 lynladere på hver 300 kW, så op til 20 elbiler kan blive fyldt op på samme tid. De vil alle være gratis at bruge på åbningsdagen fra klokken 12 og et døgn frem.

I forbindelse med fem af de nye ladepladser indretter Norlys sammen med Eksperimentarium små aktivitets-centre. (Foto: Norlys)

Trods hurtige opladere tager det stadig længere tid at hælde strøm på en elbil end benzin på en bil med konventionel motor.

Derfor vil Norlys udbygge sine 15 nye ladepladser til at være trafikale knudepunkter, hvor bilisterne kan slappe af og blive underholdt i ventetiden.

Norlys har således indgået et samarbejde med Eksperimentarium i København, der indretter nogle sjove aktiviteter i forbindelse med fem af de nye ladepladser.

Desuden vil det være muligt at købe drikkevarer, mad og snacks eller strække ben i et grønt område ved ladepladsen.

I forbindelse med de nye ladepladser anlægges grønne områder, så bilister og passagerer kan strække ben og trække frisk luft, mens elbilerne får sendt ny energi ombord. (Foto: Norlys)

Ud over Drejebænken ved Odense har Norlys sin nye type lynlade-pladser med underholdning på vej i Vejle*, Vordingborg*, Aarup*, Brønderslev*, Rønde, Engesvang, Tønder, Fuglebjerg, Gørlev, Ikast, Gørløse, Køge, Næstved og Aars.

De med * markerede ladeparker opføres med et oplevelses-univers udviklet af Eksperimentarium. De andre får et mindre underholdnings-område.

Til sidst skal lige nævnes, at det ikke kun er Norlys’ kunder på den nye lyn-ladeplads i Odense, der skal være med til at fejre åbningen.

Elbil-brugere på den nye plads får strømmen gratis i 24 timer fra klokken 12 på mandag. Kunder på andre Norlys lynladere landet over kan tanke el for én krone pr. kWh.

I begge tilfælde kræver det dog, at man betaler med app’en Norlys Opladning, med Norlys’ ladebrik eller med kreditkort ved standeren….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se billeder om natten i 4K kvalitet