TDC NET tilbyder 10 Gigabit fibernet

En lille knap giver ekstra bas

(Foto: Sony)

(Opdateret) Der er noget 1990’er boom-bas stemning over Sonys tre højttalere i sin  nye ULT Power Sound familie.

Den opstår dels på grund af lydkvaliteten, der ifølge de første amerikanske anmeldelser kan virke lidt gumpe-tung, medmindre man naturligvis elsker dominerende bas.

Dels giver Sony comeback for en “ULT” knap, som giver et ekstra bas-boost, når man trækker på den. Slige knapper fandtes på en del rock- og power-højttalere for godt 25 år siden, men hed selvfølgelig noget helt andet dengang.

Sonys Mindste ULT Field 1 højttaler fås i fire farver. (Foto: Sony)

Til forskel fra tidligere er Sony også blevet lidt mindre højt-råbende. Borte er navnetræk som Extra Bass eller XE-serie. Nu nøjes Sony med at kalde sine tre nyheder for ULT Field 1, Field 7 og Tower 10.

Field 1 er den mest ”civiliserede” og lettest transportable af de nye Sony Bluetooth party højttalere. Den fås i en række mere eller mindre farver som f.eks. skovgrøn, sort, råhvid og orange.

Højttaleren er vand- og støvtæt efter IP67 og ser ud til at kunne tåle lidt af hvert. Den kan spille både stående og liggende, og det sker i op til 12 timer på en batteri-opladning.

Her er den magiske ULT knap, der kan øge baslyden tydeligt. (Foto: Sony)

Endelig har Field 1 en mikrofon, så den kan bruges som håndfri telefon sammen med en smartphone. Prisen ligger på 1.200 kroner.

ULT Field 7 er grundlæggende en forstørret udgave af 1’eren. Den fylder mere og er tungere, men kan stadig godt kaldes bærbar.

Field 7 kommer med sit eget indbyggede LED-lysshow og hele to ULT knapper. Den ene forstærker dybbassen, mens den anden leverer en mere ”punchy” og stærk bas.

Et godt greb i ULT Field 7. (Foto: Sony)

Batteriet på Field 7 kører i hele 30 timer på en opladning. Imponerende. Tilmed kan batteriet lades hurtigt op – ligesom vi kender det fra mobiltelefoner.

Sony markedsfører Field 7 som en karaoke-maskine, fordi man kan synge med via et indbygget mikrofon-stik.  Tilmed kan op til 100 af disse højttalere kobles trådløst sammen. Tænke sig, hvis der stod en og skrålede ved hver boks.

Sony ULT Field 7 fås kun i sort skal koste 4.500 kroner.

Den store ULT Tower 10 bliver hurtigt festens centrum med sine høje lydtryk, dybe bas og integrerede lysshow. (Foto: Sony)

Endelig er der så ULT Tower 10 nyheden, der godt kan flyttes, men nok har det bedst på en nogenlunde fast placering.

Det understreges også af, at Tower rummer en elektronisk lyd-optimering, der automatisk tilpasser højttaleren til de omgivelser, den placeres i.

Tower 10 triller frem med rundstrålende lysshow, der synkroniserer med musikken. Sony kalder det at være med til en musik-festival hjemme i stuen.

Den store højttaler kan forbindes trådløst til både stereo-anlæg, tv, computere, tablets og smartphones. I alle tilfælde skal Tower 10 forbedre lydgengivelsen. Især, hvis man godt kan lide bas. Ligesom lillebror Field 7 har “tårnet” nemlig to separate ULT bas-knapper.

Tower 10 er formentlig endnu bedre til karaoke. Boksen indeholder nemlig to mikrofon-stik til syng-med-duetter. Igen kan man forbinde op til 100 højttalere med hinanden trådløst.

Sony ULT Tower 10 skal koste 8.500 kroner, når den dukker op i danske butikker senere i april. Med i prisen følger en lille trådløs mikrofon.

Sonys nye bastunge hovedtelefoner. (Foto: Sony)

Til sidst skal også nævnes, at Sony har lanceret et sæt over-øre-telefoner, der skal være blandt de mest bas-stærke på markedet.

Det er ULT Wear, der rummer store 40 mm drivere – højttaler-enheder. Ligesom ULT boksene indeholder hovedtelefonerne og så ULT knap til at forstærke bastonerne.

Trods en relative lav pris på 1.500 kroner er det lykkedes Sony at indbygge nogle af de ægte Hi-Fi kvaliteter fra dyrere hørebøffer. Det gælder først og fremmest V1 audio-chippen, avanceret støjreduktion og 360 Reality Audio, der flytter lydbilledet, at efter hvordan brugeren drejer og vender sit hoved….

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=0cOT8N9SST8

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TDC NET tilbyder 10 Gigabit fibernet