Disse telefoner købte vi i november

Styr avatars med din krop

(Foto: Sony)

Ingen tvivl om, at Metaverse. Augmented og Virtual Reality bliver de store teknologiske attraktioner i de kommende år.

Nu er det nemlig ikke kun fabrikanterne selv, der viser masker og muligheder frem. Et stigende antal ”almindelige” virksomheder i mange forskellige brancher har set lyset og investerer i fremtidens nye måder at præsentere og markedsføre på.

Ikke alle vil dog kaste sig vildt ud i Metaverse og købe alt det udstyr, der bliver nødvendigt for at få den fulde oplevelse.

(Foto: Sony)

De vil først lige afprøve fænomenet i lidt mindre målestok. En mulighed, som Sony nu vil tilbyde med sit nye ”Mocopi” system.

Mocopi – kort for Motion Copy – er små elektroniske dimser, som man anbringer forskellige steder på kroppen.

I alt er der seks sensorer til handled, ankler, den nedre ryg og hoved. Mere hardware kræves ikke. Resten er software.

(Foto: Sony)

Bevæger man nu sine kropsdele med mocopierne tændt, vil det straks vise sig på skærmen eller i de AR eller VR briller, som man bærer.

I praksis kan man give den avatar liv, der præsenterer en på skærmen. Det er noget, der ellers ikke er muligt med de fleste andre Metaverse systemer på markedet i dag.

Selve princippet i Motion Capture – MoCap – er ellers ikke nyt. Det har eksisteret i flere årtier, men benyttes primært i underholdnings-industrien til at få 3D modeller til at bevæge sig mere naturligt.

I begyndelsen var det kun de store film-studier eller f.eks. NASA, der havde råd til MoCap installationer.

 

I dag findes mange MoCap systemer, der fylder meget mindre, men prismæssigt er de fortsat langt uden for rækkevidde for privatpersoner.

Sony bryder denne onde cirkel med Mocopi, der for først gang bringer Motion Capture til det store publikum. I hvert fald teoretisk.

I det første stykke tid vil Mocopi formentlig blive brugt af mere eller mindre professionelle indholds-leverandører til internet, sociale medier og YouTube.

Kvaliteten af de levende avatars, som Sony nyheden kan levere, er naturligvis ikke på højde med de store og kostbare systemer.

(Foto: Sony)

På den anden side giver Mocopi adgang til at udtrykke sig selv sjovere på skærmen og i kreative sammenhænge end nogensinde før.

Hvis Sony så indbygget Mocopi i f.eks. sine spil og programmer til PlayStation konsollen, kan nyheden få sit helt store folkelige gennembrud.

Sony vil lancere Mocopi  på sin hjemmebane i Japan i slutningen af januar.

Hvornår vi får den at se i Europa og Danmark, er desværre ikke offentliggjort endnu….

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse telefoner købte vi i november