Nothings første baby hedder Ear (1)

Med Sony om halsen

 

(Foto: Sony)

I 2019 lancerede Sony sin første ”Immersive Wearable Speaker” på det internationale marked, efter at den havde været til salg i Japan i et par år.

Højttaleren vakte en del opsigt, fordi den fungerede som en slags høretelefoner, man ikke bar på hovedet, men på skulderen.

Dengang prøvede Sony at markedsføre nyheden som oplagt til lyden fra computerspil eller den sene aftens tv-kigning. Altså en slags soundbar, som man kan om nakken.

Jeg skal ikke kunne sige noget om, hvorvidt de første fordybende højttalere – det er det danske  ord for ”immersive” – blev en succes eller en fiasko.

(Foto: Sony)

Under alle omstændigheder dukker Sony nu op igen med ideen. Denne gang i en mindre klodset udgave og med trådløs kommunikation.

Den gamle fungerede kun med kabel, hvilket ikke var så praktisk, når man bar den på skuldrene og ville flytte sig.

Målgruppen er også ny og moderne: Sony vil nemlig sælge sin nye SRS-NB10 til digitale nomader og fjern-arbejdere. Kort sagt den kategori af mennesker, der er vokser til enorme højder under Corona.

Det er dem, der f.eks. arbejder hjemmefra – og som skal holde styr på familie og husholdning, samtidig med at de tjekker pc-skærmen for job-relaterede ting.

(Foto: Sony)

Til det formål – og til dem, der elsker at vandre rundt på deres kontor – kan jeg godt se et marked for Sonys nye SRS-NB10.

Det må være være nemmere at bære dit headsæt på skuldrene end på hovedet. Den nye Sony fungerer nemlig præcis sådan.

SRS-NB10 har højttalere, der stråler ret præcist fra skulderen og op i ørerne. Samtidig rummer højttaleren to stråle-formede mikrofoner, som opfanger de guldkorn, bæreren udspyr..

Denne idé giver både fordele og ulemper:

Det gode er, at man slipper for at gå med øretelefoner i ørerne eller hovedtelefoner på hovedet. Ma kan høre, hvad der bliver sagt og gjort omkring en. Man er ikke isoleret fra omverdenen.

(Foto: Sony)

Det gode kan dog samtidig være en ulempe: Omgivelses-støjen kan genere, når man skal lytte koncentreret til f.eks. videomøde samtaler eller telefon-opkald. På samme måde vil mere støj trænge ind i mikrofonen end, hvis man havde den anbragt i en bøjle lige foran munden.

Sony siger, at princippet fungerer fint, så længe man lytter med ret lav volumen. Så bliver man ikke generet af kolleger, familie eller andre i samme rum.

Bruger man til gengæld SRS-NB10 til musik, vil de fleste dreje op, ligesom de gør med øretelefoner. Forskellen er så bare, at nu kan andre i rummet ikke undgå at lytte med.  Sony nyheden er jo en åben højttaler og ikke en lukket hovedtelefon.

Desuden har Sony indbygget en digital stemme-chip med Precise Voice Pickup teknologi. Den sikrer, at brugeren stemme går meget klart og tydeligt til personen i den anden ende af samtalen eller videomødet

Den nye rundt-om-nakken højttaler kan køre i 20 timer på en opladning. SRS-NB10 fås i farverne koksgrå og hvid. Prisen bliver 1.200 kroner fra september….

(Foto: Sony)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nothings første baby hedder Ear (1)