En lille knap giver ekstra bas

Apple gør det lettere at reparere sin iPhone

(Foto: Apple)

Igennem mange år har Apple været en helt lukket verden, hvor kun autoriserede reparatører måtte lægge hånd på syge Mac-computere, iPhones, iPads, AirPods osv.

Selvom brugerne var nok så dygtige finmekanikere, kunne de ikke få fat i originale Apple reservedele – og så var der kun én vej. Den dyre til den godkendte reparatør.

I de senere par år er Apple begyndt at åbne sig noget mere på dette punkt. Næppe af lyst, men snarere fordi der opstod en hel iFixit bølge, som Apple-rivaler som Samsung, HP, Google og Microsoft hoppede med på.

Alle tilbyder de, at privat-kunder og selvstændige reparatører kan bestille både reservedele og special-værktøjer via internet og direkte hos fabrikanten.

På den måde kan det f.eks. lade sig gøre at udskifte batterier, bagplade og skærmglas på mobiltelefoner, harddiske og batterier på laptops osv.

I dag har Apple således selv-betjenings-guider til 40 forskellige produkter i 33 lande og på 24 forskellige sprog – deriblandt dansk.

Apple vil åbne endnu mere for, at iPhones kan få et længere liv, når privatfolk snart kan reparere deres telefoner med brugte (originale) reservedele. (Foto: Jason Leem / Unsplash)

www.apple.dk taget nok et stort skridt i retning af at forlænge livet på iPhones. Fra efteråret vil man kunne reparere en række udvalgte modeller med brugte Apple reservedele.

Apple sørger i den forbindelse for, at brugte originale Apple reservedele bliver lige så funktionelle og sikre at bruge som nye originale Apple-stumper.

Ifølge Apple er det vigtigt at have en proces, hvor det bliver bekræftet eller ej, at en reservedel er ægte. Denne proces kaldes ofte får ”pairing” og benyttes både til at sikre og holde iPhonen anonym.

I de seneste par år har Apple-teams puslet med at gøre det muligt at genbruge iPhone-elementer som f.eks. de biometriske sensorer, der anvendes til Face ID eller Touch ID.

Det vil kunne lade sig gøre fra efteråret. Til den tid vil også alle fremtidige iPhone-modeller blive modificeret, så de kan fungere med brugte sensorer.

Samtidig behøver iPhone-ejeren eller service-teknikeren ikke længere oplyse enhedens serie-nummer, når de bestiller reserve-dele, hvor telefonens bundkort ikke kræver udskiftning.

Apple oplyser, at man også vil udvide sin populære funktion ”Aktiveringslås” til iPhone reservedele. Det sker for at undgå, at stjålne iPhones bliver skilt ad og solgt som reservedele.

Funktionen blev i sin tid skabt efter opfordring fra brugere og politi: Den blokerer en mistet eller stjålet iPhone, så den ikke kan gen-aktiveres af uvedkommende:

Hvis en enhed under reparation registrerer, at en understøttet reservedel kommer fra en anden enhed, hvor Aktiveringslås eller funktionen Mistet er slået til, vil kalibrerings-funktionaliteten for reservedelen være meget begrænset….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille knap giver ekstra bas