Asus Zenfone 4 i september

Apple og iPhone gennem 10 år

I den forløbne uge var det præcist 10 år siden, at den første iPhone kunne købes i en amerikansk butik. Dermed blev der skabt en enestående succes i elektronikkens historie, for aldrig før havde verden set en så avanceret og let anvendelig mobiltelefon før.

I Danmark måtte vi vente et helt år, inden iPhone dukkede op. Det skete den 11. juli 2008, da Telia som første teleselskab kunne sælge iPhone 3G.

Hvad der er sket siden, ved de fleste. Hundrede-tusinder af danskere enten ejer eller har ejet en iPhone, der er landets suverænt mest populære smartphone.

Sådan så den ud – Apples første iPhone. Den kom først officielt til Danmark året efter – som iPhone 3G, som Telia begyndte at sælge fra den 11. juli 2008.

I dag kan de færreste forestille sig et liv uden en mobil. Den er blevet en integreret del af vores hverdag – og mange teenagere kan slet ikke forestille sig, at der fandtes en verden før mobilen. Og hvis – så må folkene har kommunikeret med hinanden via jungle trommer.

For 10 år siden var iPhone slet ikke en ”født succes”. Mange var således i tvivl om, hvorvidt de nymodens touch skærme kunne fungere. Og ville publikum kunne lide et liv uden fysiske knapper på mobilen?

iPhonen har betydt utrolig meget for Apple. Uden den er det slet ikke sikkert, at Apple ville eksistere i dag –  og slet ikke i den størrelse og styrke, som æble-firmaet har nu. I dag er Apple verdens mest værdifulde brand og et af de mest beundrede firmaer overhovedet.

Denne nye infografik fra Statista giver et godt billede af, hvordan iPhone har forandret Apple gennem 10 år. Grafikken sammenligner Apple i 2006 og 2016 på omsætning, netto overskud, kontant beholdninger og markedsværdi.

Imponerende er det bedste ord, jeg kan finde for den udvikling….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Asus Zenfone 4 i september