Denne smartphone er kun til kvinder

Gmail kan opsummere lange tekster

(Foto: Justin Morgan / Unsplash)

Travle mennesker som jeg, der typisk får mellem 60 og 80 email-henvendelser om dagen til mine to blogge, kan godt have problemer med at huske indholdet i hvert eneste brev.

De vil uden tvivl blive glade for Googles nye eksempel på praktisk anvendelse af kunstig intelligens (AI).

Det er en ”summarize this email” feature, der automatisk samler indholdet af selv meget lange mails og koncentrerer dem i nogle få velsiddende sætninger.

Funktionen er i beta-test i øjeblikket, men det varer næppe længe, før den dukker op som en Gemini-opdatering på Gmail.

Når det sker, vil det være et skridt imod en smartere og mere effektiv anvendelse af emails hos mennesker, der modtager mange af slagsen, eller hvor de tilsendte mails har en hang til at blive alen-laaange.

Beta-udgave skærmbillede af det nye intelligente Gmail. (Foto: GizChina)

Forestil jer f.eks, at man lynhurtigt kan forstå agendaen i et kommende møde eller det vigtige i en kunde-update, mens man sidder i sin Gmail app – for den sags skyld også på en smartphone.

Google vil (naturligvis) også give mulighed for, at man kan skræddersy sit ”summarize this email” filter med f.eks. vigtige nøgleord.

Det bliver så spændende at se, om AI vil ændre på den måde, vi skriver eller får skrevet vores emails – eller tilsvarende svarer på dem.

En intelligent opsummerings-feature kan dog uden tvivl være med til at revolutionere måde, vi inter-agerer med vores email indbokse på.

Helt uden risici er funktionen dog heller ikke. Hvordan står det f.eks. til med privat sikkerhed, mens en computer hos Google ude i skyen tygger sig igennem indholdet af ens emails.

Desuden skal man altid huske, at opsummeringer er kondenserede versioner. Nuancerede detaljer og indviklede sammenhænge kommer ikke nødvendigvis med.

Så helt slipper man næppe for at grave sig grundigt igennem vigtige mails….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne smartphone er kun til kvinder