Slå græs med GPS navigation

Florida vil forbyde børn i sociale medier

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

Diskussionen om, hvordan børn kan beskyttes i sociale medier, kører over det meste af verden. Bestemt også i Danmark.

Problemet er blot, at diskussionerne ofte ender med at gå i detaljer, så det bliver svært at gennemføre større ændringer i forhold til i dag.

Hvis det da virkelig er det, som politikere og eksperter vil – og som de sociale medier kan gøre noget ved uden de store vanskeligheder.

Den amerikanske delstat Florida med den tidligere præsident-kandidat og guvernør Ron DeSantis i spidsen går nu radikalt til værks.

Fra den 1. januar 2025 bliver det ganske enkelt strengt forbudt med børn under 14 år i de sociale medier. Ligegyldigt hvilket.

Desuden skal forældre give en skriftlig tilladelse, før unge mellem 14 og 16 år kan få adgang til de sociale medier.

Floridas guvernør Ron DeSantis vil forbyde adgang til sociale medier for børn og unge. (Foto: Ron DeSantis / Facebook)

Forældre-tilladelsen gælder både, når en ung vil åbne en ny konto og i forbindelse med eksisterende konti i de sociale medier. Uden dette ok skal nuværende konti slettes senest efter fem dage.

Hvis medierne ikke overholder disse nye regler, vil de blive idømt bøder på op til 10.000 dollars for hver forseelse. Ved gentagne overtrædelser kan bøde stige til 50.000 dollars pr. konto.

I praksis betyder det, at ingen personer under 14 år i Florida må benytte sociale medier. Og betegnelsen sociale medier er bred:

Alle online-medier, der promoverer ”uendelig scrolling” skal overholde de nye regler. Det gælder også websider med live-streaming, auto-play videoer og måling af brugernes skærm-reaktioner. E-mail platforme er dog undtaget.

Floridas myndigheder vil samtidig stramme reglerne for alle online-tjenester, der indeholder ”en større mængde skadeligt indhold” for brugere under 18 år.

Florida-borgere, der besøger f.eks. porno-sider, skal fremover verificere deres alder via et eksternt system. Igen er der her undtagelser. De gælder nyheds-sider og online-aviser, der kan vise hårde og blodige billeder.

Amerikanske iagttagere venter, at den nye lov i Florida vil møde modstand fra en masse online-tjenester, der vil sagsøge delstaten.

Desuden vil modstandere hive USA’s First Amendment frem, skriver nyhedstjenesten Associated Press. Det beskytter det frie ord, presse, religion og forsamlinger….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slå græs med GPS navigation