Sådan sparer du strøm på iPhone 15

Zenfone 11 Ultra er en ulv i fåreklæder

(Foto: Asus)

Nu om dage er Asus mest kendt for sine laptops, spil-pc’er og gamer-fokuserede smartphones. De to sidstnævnte bærer fornavnet ROG – Republic of Gamers.

Det er lidt synd, for Asus bygger også glimrende og ”civile” mobiltelefoner – Zenfones. Dem er der ikke så mange, som er opmærksomme på.

Formentlig vil det også være tilfældet skæbnen for den helt nye Asus Zenfone 11 Ultra, der ydelses-mæssigt placerer sig blandt eliten af smartphones på det danske marked.

(Foto: Asus)

Det samme gælder for prisen fra 8.000 kroner, der godt kan sammenlignes ned Samsungs Galaxy S24, Apple iPhone 15, OnePlus 12 eller Xiaomi 13.

Langt hen ad vejen ser Zenfone 11 Ultra ud til at være identisk med ROG Phone 8 Pro, som Asus lancere til spil-verdenen for et stykke tid siden.

Modsat sine ROG Phones har Asus altid foretrukket et diskret og næsten minimalistisk design til sine Zenfones til ”almindelige” mennesker.

Det gælder også den nye Zenfone 11 Ultra, hvis mest fremtrædende kendetegn er et firkantet kamera-modul oppe i venstre side af ryggen og det kinesiske symbol for ”folk” nederst på bagsiden.

(Foto: Asus)

Et kraftværk i diskrete klæder
Indendørs sidder samme Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processor, der også pryder topmodellerne hos mange 2023 toptelefoner i Android lejren.

Processoren støttes af 12 eller 16 GB af lynhurtige LPDDR5X RAM-chips, mens lageret på 256 eller 512 GB håndteres af effektiv UFS 4.0 software.

Mere usædvanligt er et batteri på hele 5.500 mAh. Det er større end hos rivalerne. Batteriet kan lades hurtigt op med 65 watt via kabel og 15 watt trådløst.

Vær dog opmærksom på, at en USB-C ladeblok skal købes separat, eller man skal bruge sin gamle. Ligesom hos Samsung og Apple følger ingen med ved købet.

Den nye Zenfone 11 Ultra kommer i fire farver. (Foto: Asus)

Skærmen følger også moden. Den er på 6,8 tommer og i AMOLED teknologi og har en flot lysstyrke på 2.500 nits. Med andre ord kan man læse detaljer selv i direkte solskin.

Zenfone 11 Ultras slægtskab med ROG gamer telefonerne afslører sig i, at displayet er ekstremt hurtigt. 144 gange i sekundet opdateres billedet.

Det må være rekord for “civile” smartphones, for konkurrenterne nøjes med 120 Hz refresh rate.

Til gengæld er den grafisk opløsning ikke imponerende for en mobil i dette prislag: Full HD+ finder man også hos langt billigere smartphones.

Den nye Zenfone 11 Ultra er pænt udstyret med fire kameraer:

(Foto: Asus)

Hoved-objektivet har en Sony IMX890 billedsensor på 50 megapixel, der er koblet til Asus’ egen seks-aksede Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0. Den skal sikre rolig optagelse af HDR10+ fotos og videoer i op til 8K kvalitet.

På mobilens bagside sidder også en ultra-vidvinkel på 13 MP og en tele på 32 MP med tre gange optisk zoom. Desuden sidder der en 32 MP selfie-skyder på fronten.

Endelig er det værd at nævne, at Asus Zenfone 11 Ultra kommer med det seneste nye Bluetooth 5.4, Wi-Fi 7 og ridsefast Gorilla Glass Victus 2 beskyttelse foran displayet.

Gamer-slægtskabet spiller igen ind, når man studerer lydsiden på den nye Asus:

Dels er telefonen udstyret med stereo-højttalere i Hi-Res kvalitet og Qualcomm aptX tabsfri audio.

Dels kommer mobilen med et 3,5 tommers hovedtelefon-stik. Det ser man kun sjældent på ”civile” smartphones i den dyrere klasse.

(Foto: Asus)

Kunstig intelligens myldrer frem
Med den nye og superstærke Snapdragon 8 Gen. 3 processor ombord åbnes op for helt nye features med kunstig intelligens (AI):

Det gælder f.eks. en intelligent støjreduktion med maskin-læring, som skal forbedre både lydkvaliteten i telefon-samtaler, video-møder og i computerspil.

AI sidder også i en ny Call Translator, der kan forvandle samtaler til tekst og oversættelser til andre sprog, mens samtalen pågår.

Lidt i samme boldgade er AI Transcript funktionen. Den tilbyder real-time ”nedskrivning” af samtaler ført med Asus’ særlige recorder-app. Både helt friske og ældre optagelser.

Tilsvarende sørger AI Wall Paper for, at brugeren kan skabe helt personlige skærm-baggrunde på basis af seks forskellige design-retninger.

Dertil kommer selvfølgelig en masse kunstig intelligens i telefonens kamera-software:

AI Portrait Mode giver professionel æstetik til fotos og videoer, mens HyperClarity og AI Object Sense leverer spændende effekter:

Hvis HyperClarity aktiveres, mens man zoomer, forbedres billedets klarhed. AI Object Sense giver til gengæld adgang til at tilføje eller fjerne detaljer i et billede.

Endelig rummer Zenfone 11 Ultra den smarte Asus GlideX feature, der gør det nemt at streame apps til f.eks. pc-skærme.

På den måde kan man spejle sin mobilskærm direkte til en pc og derigennem gøre fil-overførsler og online konferencer nemmere at gennemføre.

(Foto: Asus)

Telefon bygget af meget genbrug
Til sidst skal nævnes, at Asus gør en stor indsats for genbrug og miljø-rigtighed:

Zenfone 11 Ultra er således fremstillet af 100 procent genbrugs-aluminium og 50 pct. genbrugs-plastik. Glasset foran skærmen er 22 procent genbrug.

Asus nyheden kan vælges i fire farver: De klassiske Eternal Black og Skyline Blue plus de nyere Misty Grey og Desert Sand.

Telefonen kan forudbestilles nu og dukker formentlig op i butikkerne midt i april:

Priserne begynder ved 7.990 kroner med 12 GB RAM og 256 GB lager. Frem til den 14. april kan man få den større udgave med 16/512 GB til samme pris. Den vil senere koste en tusse ekstra….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan sparer du strøm på iPhone 15