Tech-kæmper scorer hvert minut

Asus går ned i størrelse

Zenfone 8. (Foto: Asus)

Mens de fleste andre nye smartphones bliver større og større med skærme på mindst 6,6 tommer, går Asus den modsatte vej med sin nye Zenfone 8.

Ligesom iPhone 12 mini fra Apple og Sonys seneste Xperia 5 er den nye Asus forholdsvis lille. Displayet er nemlig kun 5,9 tommer.

Det gør telefonen en smule mere handy og lettere at tumle med kun én hånd. Spørgsmålet er, om det er, hvad det store publikum ønsker.

Efter sigende er Apples iPhone 12 mini nemlig alt andet end en bestseller. Sonys lille Xperia 4 er svær at bedømme, fordi den først lige er kommet på markedet.

Zenfone 8 er ret konventionel – faktisk lidt kedelig – i sit design. Den  fremstår som et flagskib i en mindre størrelse gevandter.

Asus´anden nyhed Zenfone8 Flip er så mere utraditionel med sit pop-up kamera i toppen. Et design, som telefonen har overtaget fra sin forgænger Zenfone 7.

Ret usædvanligt for en telefon til over 5.000 kroner kommer Asus Zenfone 8 kun med to kameraer på ryggen. Tele-objektivet mangler. (Foto: Asus)

Med en lynhurtig skærm og 120 Hz opdatering, usædvanligt stærke højttalere, hele tre mikrofoner og et klassisk hovedtelefon-stik på 3,5 mm kan Zenfone 8 virke som et udmærket og ret diskret bud på en gamer-mobil.

Kræfter er der i hvert fald nok af: Indenbords sidder Qualcomms kraftige Snapdragon 888 motor med 5G og op til 16 GB RAM at sprede sine data i. Det er rigtig meget RAM.

Lageret er som standard på 256 GB, mens batteriet har en kapacitet på 4.000 mAh. Den medfølgende laderblok gør det muligt at fylde batteriet rimelig hurtigt op med 30 watt.

Trådløs opladning mangler, hvilket burde være en selvfølge i denne prisklasse. Mærkelig nok nævner Asus heller ikke noget om, at den nye mobil er vandtæt. Så det er den nok ikke.

Med sin AMOLED skærm på 5,9 tommer er Zenfone 8 større end Apples lille iPhone 12 mini. Den rummer et display på kun 5,4 tommer. Men Asus nyheden er fysisk mindre end de fleste af sine Android konkurrenter.

Skærmen har fingeraftryks-skanneren integreret og kan vise billeder i Full HD+ grafik. Det vil sige 2,400 gange 1.080 punkter.

Zenfone 8 Flip har tre objektiver siddende på et vippepanel, så de kan bruges både som bagud rettede kameraer og som selfie skydere. (Foto: Asus)

På kamera-siden disker Zenfone 8 op med ”kun” to objektiver. Hoved-skyderen er en Sony IMX686 på 64 megapixel, der suppleres af en ultra vidvinkel på 12 MP – også fra Sony.Tele-objektivet mangler.

Hvor Zenfone 8 ser ud til at have sine forcer i at være ret lille, tiltrækker søstermodellen Zenfore 8 Flip opmærksomhed på grund af sit kamera-arrangement:

I toppen af telefonen har Asus anbragt et panel med kameraerne på, som kan vippes. Med andre ord kan objektiverne fungere både som traditionelle bagud-rettede kameraerne – og med et vip som selfie-skydere.

Tricket er sjovt og giver den fordel, at man slipper for indhak i skærmen. Desuden tager man selfies med langt bedre linser end normalt.

Omvendt er ideen mekanisk, og mekanik er som regel et problem på smartphones, fordi den let går i stykker.

Flip-modellen har desuden en tele som tredje kamera, hvilket kan være en vigtig detalje for mange. Telen er på 8 megapixel og tilbyder tre gange optisk xoom.

Med en skærm på 6,67 tommer og Full HD+ billeder har Asus Zenfone 8 Flip en mere ”normal” størrelse.

Processoren er den samme Snapdragon 888, men kun med det halve i RAM – 8  GB, Lageret er også det samme, mens batteriet er udvidet til 5.000 mAh. Nok en god idé med det større display, der har det med at æde strøm.

Igen må man undvære trådløs opladning og tæthed mod vand. Asus mener åbenbart ikke, at firmaets købere har mobilen med ud i styrtregn eller taber den i håndvask og toilet.

Prismæssigt placerer Zenfone 8 sig i et leje midt imellem topklasse og medium. Et område, der efterhånden er fyldt godt op med telefon tilbud.

Frem til den 26. maj sælger Asus den nye Zenfone 8 til 5.199 kroner. Det er dog I en udgave med kun 8 GB RAM og 128 GB lager.

Den utraditionelle Zenfone 8 Flip optræder ikke på den danske prisliste endnu. Ude i Europa koster den 200 euro mere end den lille 8’er….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tech-kæmper scorer hvert minut