Tastatur og mus lader sig selv op

Samsung styrker sin mellemklasse

Galaxy A55 5G. (Foto: Samsung)

(Opdateret) Samsung har i dag præsenteret to nye smartphones, der uden tvivl vil sætte deres præg på mellemklassen af mobiler til under 4.000 kroner.

Her er det ikke længere nok, at nye telefoner har 5G. Det har stort set alle mobiler helt ned til 2.000 kroner.

I dag forventer forbrugerne pæne store kræfter i processoren, rigtigt gode kameraer, en fin skærm og flere features med kunstig intelligens (AI). Selv nede i prisklasser, hvor de fleste kan være med.

De to nye Samsung Galaxy A55 5G og A35 5G afløser sidste års A54 og A34 modeller, hvor især A54 blev populær hos mange danskere.

Ligesom en VW Golf var den et fornuftigt køb på stort set alle fronter, selvom den ikke var den billigste blandt mange rivaler.

De nye afløsere er blevet hurtigere. De har større og bedre displays – 6,6 i stedet for 6,4 tommer – større batterier, og så er det første gang, at Samsung indbygger sin avancerede Knox sikkerheds-pakke i mobiler nede i A-klassen. Hidtil var sikkerheden forbeholdt de dyrere Galaxy S-telefoner.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Galaxy A35 5G ligner sin storebror rigtig meget i det ydre. (Foto: Samsung)

Forskellene på de to nye Samsunger finder man bl.a. i processoren. I Galaxy A55 5G er det Samsungs egen Exynos 1480 motor, der assisteres af en Xclipse 530 grafikchip fra AMD.

Købere kan vælge mellem 8 eller 12 GB RAM og enten 128 GB eller 256 GB lager. I det ydre skal Galaxy A55 5G føles dyrere takket være et chassis i metal, hvor A35 er bygget i plastik.

Den nye Galaxy A35 5G har så arvet den knap så stærke Exynos 1380 processor, der sad i sidste års A54 model. Valget her står mellem 6 eller 8 GB RAM og 128 eller 256 GB lager.

På kamera-siden har begge telefoner samme 50 megapixel hovedobjektiv med optisk billed-stabilisering (OIS).

Som supplement har man en ultra-vidvinkel på 12 MP og en makro-linse på 5 MP til nær-optagelser.

Lillebror Galaxy A35 5G triller frem med samme hovedlinse, men må nøjes med en vidvinkel på 8 MP, men har samme makro-objektiv. Selfie-skyderen er på 13 MP, hvor storebror har 32 MP at gøre godt med.

Hvor de fleste andre mobiltelefoner har kameraerne ragende ud fra bagpanelet, er de nydeligt integreret på Galaxy A55 og A35. (Foto: Samsung)

Men så til lighederne:

Begge telefoner er lige så store, hvilket sikkert skyldes, at de har samme Super AMOLED skærm på 6,6 tommer.

Displayet er hurtigt med 120 Hz billed-opdatering, og det viser grafik i Full HD+ med 2.340 gange 1.080 punkter.

Det indeholder Samsungs Vision Booster feature, der automatisk indstiller skærmens farver og lysstyrke efter lysforholdene det sted, hvor mobilen bliver brugt.

Telefonerne har også samme batteri på 5.000 mAh, der efterhånden er standard størrelse. Batteriet kan oplades med middel-hurtige 25 watt.

En vigtig nyhed i både A55 og A35 er, at de er udstyret med Samsungs Knox Vault sikkerheds-system, der lægger sig som et ekstra lag i brugerfladen.

Knox Vault isolerer vigtige bruger-informationer som f.eks. adgangskoder, låseskærm og krypterings-taster fra processoren og telefonens normale hukommelse.

Samsung Knox omfatter også Auto Blocker funktionen, som kan identificere mistænkelige app-installationer og malware – og automatisk slette dem.

Endelig vil Samsung levere sine to nye mellemklasse-telefoner med fire års opgraderinger af styresystemet og fem års sikkerheds-opdateringer. Det er længere, end de fleste har deres smartphone, inden den bliver udskiftet.

Samsung i Danmark kan ikke sige noget om priser og leverings-tidspunkt. Kun at telefonerne kommer senere i år.

Leifshows kan dog allerede nu afsløre de europæiske priser.

Det bliver 480 euro eller ca. 3.700 danske kroner for Galaxy A55 5G med 8 GB RAM og 128 GB lager. Til sammenligning koster forgængeren A54 i øjeblikket 3.799 kroner hos danske forhandlere.

Den lidt svagere Galaxy A35 5G skal kunne købes til priser fra 380 euro eller omkring 2.900 danske kroner for modellen med 6 GB RAM og 128 GB lager.

Begge telefoner fås i fire forskellige farver – Awesome Lemon, Awesome Iceblue, Awesome Lilac og Awesome Navy….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tastatur og mus lader sig selv op