Dette smartwatch er kun til små børn

Apple designere forlader skuden

Jony Ive til venstre og Apple-boss Tim Cook til højre. (Foto Apple)

Hele Apples gamle garde af fornyende designere er nu borte. De mennesker, der stod bag mega-succes’er som iPhone og iPad.

Kendetegnende for dem alle var, at de i sin tid blev ansat af Apples berømte chefdesigner Jony Ive, der selv forlod Apple i 2019.

Ive kom selv til Apple i 1992 og var pot og pande med Apples legendariske stifter og første topchef Steve Jobs.

Da denne døde af kræft, fortsatte Jony Ive og hans team under afløseren Tim Cook. De kunne dog ikke blive enige om Apples fremtidige design filosofi, så Ive hoppede af i 2019 for at starte for sig selv.

Ive var kendt for sin hang til minimalisme, æstetik og brugervenlighed. Derfor havde han efter ssigende sin finger med i næsten alle Apple produkter gennem 27 år. Også udseendet af de grafiske brugerflader iOS til iPhone og MacOS til computerne.

Engelsk-fødte Ive blev sågar slået til ridder af dronning Elizabeth II for sine fortjenester for britisk og internationalt. Ive hedder i dag officielt Sir Jonathan Paul Ive.

I de seneste fire-fem år har en hel stribe markante designere forladt Apple i kølvandet på Jony Ive. Her den 1. maj var det Duncan Kerr, skriver nyhedstjenesten Bloomberg.

Det bliver spændende at se, om Apples design-linie ændrer sig i fremtiden. (Foto: Gizchina)

Kerr havde været ansat hos Apple siden 1999 og skal have givet væsentlige bidrag til udseendet og virkemåden af bl.a. Apple iPhone, iPad, MacBook og iMac.

Kerrs exit følger kort efter en anden vigtig senior designer – Bart Andre – der sagde farvel til Apple i februar. Inden ham havde designere som Jody Akana, Anthony Ashcroft, Jeremy Bataillou, Joe Tan, Eugene Whang og Andrea Williams gjort det samme.

Selvfølgelig skal man også se på, at de fleste af disse folk havde arbejdet hos Apple i over 20 år. Derfor var pension måske det næste skridt for dem.

Omvendt løber rygterne i Silicon Valley, at den skyldes uenighed med Apples nye design-linie. Den blev indført af Jeff Williams, der tog over efter Jony Ive.

Ifølge Bloomberg følger Williams tæt Tim Cooks ønsker på mere praktisk anvendelse og funktion samt lavere produktions-omkostninger. Ives eksperimenterende projekter er helt forsvundet under Williams.

Det bliver spændende at se, om den åreladning af erfarne designere, som Apple har oplevet, vil kunne ses og føles i de fremtidige produkter.

Hvis den nye iPad Pro tablet kan tælles med, må svaret være nej. iPad Pro er slankere, stærkere lettere og mere elegant end alle andre tablets før den….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dette smartwatch er kun til små børn