Lidl overhaler Aldi

Reparér din Galaxy selv

(Foto: iFixit)

Sidste år indførte Apple på det amerikanske marked, at kunder fremover kunne reparere deres iPhone 12 og 13 selv hjemme på køkkenbordet eller f.eks. udskifte batteriet.

De kunne bestille reservedele og vejledninger direkte hos Apple og få sendt det hele til deres private adresse. Slut med at betale tårnhøje regninger i Apple butikker eller hos autoriserede Apple reparatører.

Apple svarede dermed positivt på et stigende krav fra den amerikanske ”Right-to-Repair” kampagne, der siden har spredt sig til mange andre lande. Ofte med støtte af lokale politikere og forbruger-organisationer.

Nu meddeler Apples største konkurrent i mobiltelefoner – Samsung – at man følger i samme spor på det amerikanske marked.  Fra sommer vil Samsung give adgang til at reparere Galaxy S20 og S21 telefoner samt Galaxy Tab S7+ tablets.

Det sker i samarbejde med iFixit, der har gjort sig kendt på at skille nye gadges ad og bedømme, hvor reparations-venlige de er konstrueret.

Samsung oplyser, at man vil rulle tilbuddet ud gradvist: I første omgang vil brugerne kunne udskifte smadrede skærmglas og cover-bagsider. Om tilbuddet senere vil blive udvidet til mere følsomme dele som f.eks. kameraer, oplyser Samsung. Til gengæld vil flere modeller end de nævnte blive tilføjet.

Når det nye reparér-selv-program bliver introduceret, vil finger-færdige brugere kunne bestille reservedele, reparations-værktøjer og guider online hos Samsung.

”Hos Samsung vil vi gerne give vores forbrugere flere måder at øge deres produkters levetid på. Et tilbud om at reparere selv vil hjælpe brugerne og fungere som nye muligheder for bæredygtige løsninger,” siger Ramos Gregory. Han er senior vice president for kundeservice hos Samsung Electronics America….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidl overhaler Aldi