Foto-drone lige så hurtig som en Formel 1 racer

Android brugere skifter til ældre iPhones

(Foto: Nick Fancher / Unsplash+)

Mobiltelefon-markedet er ikke fastlåst. Hele tiden sker der forbruger-vandringer fra det ene mærke til det andet – og måske allerstærkest mellem de to store grupper iPhone og Android.

Flytningen sker mest fra Android til iPhone og ikke omvendt:

Den har været på mellem 11 og 19 procent af Android brugere i årene fra 2019 til 2023. Med andre ord skifter op til hver femte ejer af Android telefoner over til iPhone-lejren.

Det viser nye tal fra det amerikanske analyse-bureau Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) og gælder udviklingen i USA. Ikke Danmark, hvor iPhone ligger nogenlunde stabilt på en markedsandel på omkring 60 procent.

På den anden side betragtes USA fortsat som det vigtigste marked af alle for smartphones. Derfor er amerikanske trends ofte en vejviser for, hvad der sker i resten af verden.

Mange Android-afhoppere fremhæver den tætte integration mellem iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch og AirPods som et vigtigt argument for at skifte til Apple. (Foto: Pexels / Pixabay)

Men udviklingen fra Android til iPhone er i virkeligheden ikke den store nyhed hos CIRP. Det er, hvilke iPhone modeller som Android afhopperne køber.

De vælger nemlig i stigende grad ældre iPhones, når de skifter. De køber ikke den nyeste iPhone 15, som mange vil mene er det mest oplagte.

I stedet springer hele 29 procent af de tidligere Android-brugere i USA over til ældre Apple-telefoner som iPhone 12, iPhone SE eller iPhone 13 og 13 mini.

Hos nuværende iPhone brugere er trenden ikke helt så fremtrædende. Og dog. Hver femte eller 21 procent nedgraderer, når de køber ny mobil. Fra en dyr til en billigere iPhone.

Ifølge analytikerne skyldes det, at de utilfredse Android brugere typisk har ejet billige smartphones og derfor ikke har råd til at købe de ret så kostbare nye iPhone 15 udgaver.

For dem er det mere oplagt at købe en et par år gammel iPhone, som Apple sælger til betydeligt lavere priser end de seneste nye modeller.

Denne grafik viser hvilke iPhone modeller, som amerikanske Android-afhoppere typisk vælger. (Illustration CIRP)

Med andre ord er ejere af dyrere Android telefoner ikke nær så tilbøjelige til at skifte lejr som dem, der er vant til Android smartphones i budget-klassen.

Men når de gør det, fortsætter de typisk med helt nye topmodeller fra Apple som f.eks. iPhone 15 Pro og Pro Max. Det gør hele 39 procent af afhopperne.

Det kunne tyde på, at der er dannet to hoved-grupper blandt de amerikanske Android-brugere. Den ene prioriterer prisen højt. Den anden synes, at prestige og status er det vigtigste i sin mobil.

CIRP har også spurgt Android-afhopperne, hvad de synes, der er det mere tillokkende ved iPhone telefoner:

Det vigtigste argument er Apples tætte øko-system med telefoner, tablets, laptops, øretelefoner, tilbehør og styresystem, der er tæt forbundne med hinanden.

Mange fremhæver i den forbindelse populære Apple apps som f.eks. iMessage og FaceTime. Det gælder både dem, der køber billigere og ældre iPhones eller skifter til de dyrere iPhone Pro og Pro Max modeller….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foto-drone lige så hurtig som en Formel 1 racer