Første elcykel med 5G ombord

Google Pixel 8 er årets mobil 2023

(Foto: Google)

Hvert år i forbindelse med den store Mobile World Congress (MWC) udstilling i Barcelona klapper telebranchen sig selv på skulderen ved at kåre “årets bedste” i en række kategorier.

Kåringerne foregår ikke helt så pralende og overdådige som, når filmbranchen uddeler Oscars eller musik-industrien sine Grammies.

Men det er uden tvivl forbundet med en god portion prestige, når en smartphone bliver udnævnt til den ”bedste i 2023” og dermed overhaler et felt af kandidater, der tæller iPhone 15, OnePlus Open, Samsung Galaxy Z Flip5 og Samsung Galaxy S23 familien.

Æren som årets bedste smartphone tilfaldt denne gang Googles Pixel 8, som landede på det danske marked i oktober sidste år.

Pixel 8 – og især Pixel 8 Pro – modellen er blevet rost til skyerne for sin avancerede foto-software og sine kameraer, der placerer telefonen blandt de allerbedste på markedet.

Det gælder ikke mindst adgangen til at redigere fotos, som man har taget med Pixel 8 – som f.eks. at slette en person på billedet eller flytte rundt på elementerne i et foto.

Normalt vil den slags kræve, at man har et professionelt billed-behandlings-program som Adobe Photoshop til rådighed. På Pixel 8 er det blot ét af flere avancerede standard apps på telefonen.

Pixel 8 var også den første smartphone, der for alvor viste mulighederne i kunstig intelligens. Flere måneder før konkurrenterne i dag står i kø med smarte nye AI-features.

Sidste efterår blev skærmen på Pixel 8 Pro kåret til at være verdens bedste. (Foto: Leifshows)

”Årets telefon” prisen uddeles af en jury, der består af eksperter, analytikere, journalister og influencere, oplyser MWC.

For at komme i betragtning skal mobilerne vise store innovation og præstationer langt over det normale.

Prisen gives på baggrund af en; “Enestående præstation, innovation og lederskab, som er blevet fastslået gennem vurderingen af smartphones på markedet i perioden januar 2023 til december 2023 af førende uafhængige analytikere, journalister og influencere på verdensplan.

I det ydre ligner Pixel 8 sine forgængere meget. Man er aldrig i tvivl om, at man står med en Google telefon, selvom Pixel 8 har fået mere afrundede hjørner og et slankere design.

Det ses tydeligst i Pixel 8 Pro modellen, der har et stort OLED display på 6,7 tommer med en højere billed-opløsning end på lillebror Pixel 8 med 6,17 tommers skærm.

Begge skærme har hurtig billed-opdatering på 120 Hz og støtte til HDR billeder. Lysstyrken er på fine 2.000 nits, så man kan læse, hvad der står på displayet, selv i lyse omgivelser.

Begge Pixel 8’ere kører med samme Google Tensor G3 processor og Titan M2 chip til sikkerhed som f.eks. kryptering. Desuden lover Google syv års opdateringer af styresystem og sikkerhed.

Forskellene mellem de to finder man i RAM- og lager-størrelse samt i batteriets kapacitet:

Hoved-objektiver på 50 megapixel er det samme, men Pro modellen har så en vidvinkel på 48 MP og en tele på 48 MP. Sidstnævnte med fem gange optisk zoom. Pixel 8 model må nøjes med en 12 MP vidvinkel ved siden af hoved-objektivet.

Pixel 8 kommer med 8 GB RAM, op til 256 GB lager og et batteri på 4.485 mAH. Storebror Pro  disker op med 12 GB RAM og op til 1 TB lager. Batteriet er her på 5.050 mAH.

Skridtet fra Pixel 7 til Pixel 8 var stort og kunne tydeligt mærkes i kvalitet og features. Det bliver spændende at se, om Google kan tage et lige så fint hop, når Pixel 9 telefonen dukker op til efteråret….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første elcykel med 5G ombord