Skole-elever måler luftkvalitet

Her er kamera-mobilernes nye konge

(Foto: OPPO)

Nu om dage er det lige så vigtigt for de fleste smartphone brugere, at deres mobil kan tage flotte billeder, som at den har 5G til hurtig data-overførsel, eller den har en god og klar lyd i telefon-samtaler.

Derfor er det franske test-laboratorium DxOMark et godt sted at kigge, når man vil vælge kamera-mobil – og er på jagt efter markedets bedste af slagsen.

DxOMark har professionelle fotografer til at teste mobiltelefoners kamera-kvaliteter. De samme mennesker bedømmer også professionelle spejlrefleks-kameraer, så de ved, hvad de snakker om.

I går fik kamera-mobilerne så en ny konge. Førstepladsen på DxOMarks hitliste blev erobret af OPPO’s seneste nye Find X6 Pro model.

Den opnår en total score på 153 point. Dermed overhaler den Honors Magic 5 Pro med et enkelt point og lægger sig hele seks points foran Googles Pixel 7 Pro toptelefon.

OPPO Find X6 Pro er et bevis på, at kameraerne ikke behøver at være større end 50 megapixel for at blive kåret som verdens bedste. Det hjælper dog nok, at svenske Hasselblad har været med til at udvikle optikker og tilhørende software. (Foto: OPPO)

Apples iPhone 14 Pro og Pro Max følger lidt længere nede på en delt sjette-plads med 146 points, mens Xiaomi Mi 11 Ultra ligger på en delt niendeplads med 141.

Mere overraskende er det at se, at kameraerne i Apples aldrende iPhone 13 Pro stadig er så gode, at de sikrer mobilen samme point-tal som den langt nyere Xiaomi.

I det hele taget vil danskere opdage, at halvdelen af telefonerne på DxOMarks Top-10 slet ikke sælges officielt på det danske marked. Det drejer sig både om OPPO, Huawei og Honor.

Mere velkendte smartphones scorer ikke nok til at komme blandt de ti bedste. Det drejer sig bl.a. o Samsung Galaxy S 23 Ultra og Google Pixel 7 på en delt 12. plads.

Den ældre Samsung Galaxy S22 Ultra ligger som nummer 20, mens Apple iPhone 14 og 14 Plus ligger side om side som nummer 25 med 132 points.

(Grafik: DxOMark)

Desværre ser det ikke ud, som om DxOMark har testet OnePlus´ seneste model 11 endnu. Kun sidste års OnePlus 10 Pro figurerer på listen – som nummer 50 med 122 points.

Men tilbage til den nye konge i kamera-telefoner, som i øvrigt har et tæt slægtskab med OnePlus-

OPPO ejer faktisk OnePlus, og mange dele i de to smartphone-mærker vil derfor være identiske. Rent markedsførings-mæssigt er de dog meget forskellige.

OPPO’s nye Find X6 Pro sælges stort set kun i Kina, men skal være på vej ud i verden i en international udgave. Spændende at se, om den så også lander i Danmark.

Undervejs i testen hos DxOMark scorede Find X6 Pro bl.a. topkarakterer i generelt fotografering – 153 points – samt 154 i zoom-kvalitet. Også video-optagelser scorede højt med 148 points.

Hoved-objektivet i den nye OPPO er på 50 megapixel og meget stor – en hel tomme. Det assisteres a fen ultra vidvinkel på 50 MP og en tele på ligeledes 50 MP. Video kan optages i 4K kvalitet med op til 60 billeder i sekundet (fps)….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skole-elever måler luftkvalitet