Snart køber vi tv på rulle

Ansigts-genkendelse er for let at snyde

Da Apple lancerede sin iPhone X for halvandet år siden, kom den ikke kun i et helt nyt design. Den præsenterede også en avanceret Face ID feature, så man fremover kunne bruge sit ansigt til at åbne sin smartphone. Glem alt om pinkoder og fingeraftryk.

Siden har en lang række af Apples rivaler kopieret ideen med ”Face Unlock”. Mere eller mindre dygtigt, viser en ny stortest, som den hollandske forbruger-organisation Consumentenbond har gennemført.

Forbruger-folkene har haft fat i 105 forskellige smartphones. Blandt dem også alle de udbredte på det danske marked – plus en række, som vi ikke kender på vores breddegrader.

Ifølge de hollandske forbrugerfolk kan op imod 40 pct. af Android telefonerne på markedet snydes, når det gælder ansigts-genkendelsen.

Ifølge den danske online portal Mobilabonnement.dk kan 40 pct. af de testede Android mobiler snydes ved blot at lægge et foto af sig selv foran det frontrettede kamera.

Alle smartphones fra bl.a. Sony, Nokia, LG, Motorola og Xiaomi røg i fælden. Det samme gjorde enkelte modeller fra Huawei og Samsung. Apples iPhones og OnePlus telefonerne lod sig derimod ikke bedrage.

Det er en foruroligende høj andel, når man tænker på, hvilken tillid og sikkerheds-følelse, som mange smartphone fabrikanter gerne vil indgyde deres kunder.

OnePlus er en af de Android telefoner, hvis ansigts-genkendelse ikke kan snydes med et foto. Til gengæld skal man nok ikke bære racerhjelm som på billedet, når man vil åbne sin OnePlus 6T i McLaren Edition.

Selvfølgelig er intet 100 pct. sikkert. Det gælder heller ikke Apples 3D Face ID, der ifølge flere tests på internet kan snydes med f.eks. ansigtsmasker og af én-æggede tvillinger.

Apples løsning er uden tvivl den mest avancerede og dyreste blandt aktuelle smartphones på markedet lige nu. De fleste andre hopper over, hvor gærdet er lavere – f.eks. med færre målepunkter i det ansigt, som skal genkendes eller afvises.

Uanset hvad skal man passe på ikke at føle falsk tryghed. Hvis ens smartphone kan snydes bare ved hjælp af et foto, er ansigts-genkendelsen i virkeligheden ikke mere værd end fingeraftryk eller pinkode. Snarere tværtimod.

I nedenstående skema kan du tjekke, hvordan din egen smartphone har klaret sig i Consumentenbonds test. Du kan bare scrolle og og ned blandt i alt 105 Android modeller:

if(“undefined”==typeof window.datawrapper)window.datawrapper={};window.datawrapper[“Chutc”]={},window.datawrapper[“Chutc”].embedDeltas={“100″:669,”200″:627,”300″:559,”400″:559,”500″:534,”700″:534,”800″:534,”900″:534,”1000”:534},window.datawrapper[“Chutc”].iframe=document.getElementById(“datawrapper-chart-Chutc”),window.datawrapper[“Chutc”].iframe.style.height=window.datawrapper[“Chutc”].embedDeltas[Math.min(1e3,Math.max(100*Math.floor(window.datawrapper[“Chutc”].iframe.offsetWidth/100),100))]+”px”,window.addEventListener(“message”,function(a){if(“undefined”!=typeof a.data[“datawrapper-height”])for(var b in a.data[“datawrapper-height”])if(“Chutc”==b)window.datawrapper[“Chutc”].iframe.style.height=a.data[“datawrapper-height”][b]+”px”});

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart køber vi tv på rulle