Apple tjener over 3.000 dollars i sekundet

De europæiske Galaxy S24 er de dårligste

(Foto: Samsung)

Efterhånden er det ikke nogen hemmelighed, at Samsung deler verden op i to, når det gælder udstyret i sine mobile flagskibe.

Generelt får amerikanerne Samsung Galaxy S telefoner med Qualcomms seneste og kraftigste Snapdragon 8 processor ombord, mens resten af verden – heriblandt danskerne – må nøjes med en af Samsungs egne knap så stærke ”motorer”.

Forskellen er næppe så stor, at 95 procent af køberne vil mærke en forskel, men den kan altså måles.

Desuden kunne europæerne jo godt føle sig snydt, al den stund Samsungs toptelefoner koster det samme, uanset om man køber dem vest eller øst for Atlanterhavet.

Samsung er godt klar over problemet. Derfor reklamerer sydkoreanerne kun offentligt med, hvilken processor-type deres mobiler indeholder, når der er tale om en Qualcomm chip.

Processoren i den store Galaxy S24 Ultra er den samme i Europa og USA. I de mindre S24 varianter er det ikke tilfældet. (Foto: Samsung)

Er der tale om en af Samsungs egne Exynos processorer, står der enten intet i brochurerne. Eller Samsungs nøjes med f.eks. at skrive ”en processor med otte kerner.”

Samsung er dog gået en smule bort fra denne politik i forbindelse med sin seneste generation af Galaxy S24 telefoner.

Her er den dyreste model – Galaxy S24 Ultra – udstyret med Qualcomms stærkeste Snapdragon 8 Gen 3 processor overalt i verden. Altså også på det danske marked.’

Samsung tør nok ikke andet af konkurrence-mæssige årsager.

Både fra Apple iPhone 15 og fra de efterhånden mange kinesiske Android smartphones, der også benytter den nye Snapdragon 8 Gen 3. På det danske marked gælder det især OnePlus 12 og de seneste nye Xiaomi’er.

Man kan bl.a. mærke forskelle i kræfterne, når man sammenligner de amerikanske og de europæiske Galaxy S24 og S24+ i avancerede computerspil. (Foto: Samsung)

De to billigere modeller Galaxy S24 og S24+ har fortsat samme Snapdragon på det amerikanske marked, mens europæere og danskere må nøjes med en Exynos 2400 processor fra Samsung selv.

Samsung har nok ikke turdet andet. Konkurrencen er blevet hårdere fra både Apple og fra kinesiske fabrikanter af Android telefoner.

YouTuberen Techmo har sat sig for at vise, hvor meget to Galaxy S-telefoner adskiller sig fra hinanden, når de henholdsvis købes i USA og i Europa.

Man kan ikke kun se forskellene i de ret teoretiske tempotests: Den europæiske Exynos processor bliver også varmere. Batteriet er dårligere, og fotokvaliteten er heller ikke den samme – se videoen.

I sin praktiske test lod Techmo bl.a. sine Galaxy S24 telefoner afspille videoer i timevis, tage fotos, redigere billeder og køre avancerede computerspil.

Han brugte også mobilerne til konventionelle telefon-opkald og testede dem i standby. I sidstnævnte tilfælde lod han Galaxy’erne stå alene for at se, hvor længe der gik, inden batterierne løb tør.

Andre problemer i Techmo’s test behøver dog ikke at have med processorerne at gøre.

Det gælder f.eks, når den europæiske S24 telefons 5G signal virker svagere end på den amerikanske, og at den europæiske havde tendens til oftere at hoppe over på 4G, når 5G signalet var svagt.

Techmo oplevede også, at skærmen på den europæiske S24 blev dæmpet oftere, fordi telefonens indre temperatur var steget til over 45 grader Celsius.

Ifølge Youtube-bloggeren klarede den amerikanske S24 sig bedre i fotos, selvom begge telefoner i princippet har samme kameraer. Forskellen kommer i, at det er forskellige processorer, som arbejder med billed-signalerne.

Endelig hævder Techmo, at samme batteri kører 17 procent kortere på den europæiske Galaxy S24 end på den amerikanske.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple tjener over 3.000 dollars i sekundet