Handelskrigen føres i sociale medier

Huawei går efter AirPods

Selvom Huawei er under heftig beskydning af USA’s regering og af telemyndigheder i en række andre lande verden over, går det ufattelig godt på det danske marked.

I løbet af det seneste år har Huawei fordoblet sit salg af smartphones i Danmark, så det kinesiske mærke nu sidder på 20 pct. af markedet herhjemme. Det er hver femte mobil, danskerne køber.

Så meget har Huawei aldrig tidligere fyldt i danskernes lommer og tasker – og det sker på trods af, at TDC for nylig fyrede kineserne som leverandør af sit fremtidige 5G mobilnet. Uden tvivl efter politisk pres.

Den nye rekord fejrer Huawei med at lancere et sæt nye trådløse øretelefoner, der skal tage kampen direkte op med Apples populære AirPods. Designet ligger tæt på, men prisen er fjernt fra Apples. Huaweis nye Freebuds Lite skal koste 999 kroner, hvor man skal betale næsten 40 pct. mere for Airpods (1.379 kroner).

Freebuds Lite har 12 timers spilletid, når man lægger øretelefonerne i den medfølgende bære-æske, når man ikke lige lytter til musik. Med kun 15 minutters opladning er man sikrere 90 minutters ekstra spilletid.

Ligesom Apple har sin Siri, har Huawei også en lille digital assistent, der sidder i de nye øretelefoner. En lille berøring med fingeren på højre ørepro aktiverer den lille hjælper.

Med stemme-kommandoer kan brugeren så få øretelefonerne til f.eks. at ringe op eller hjælpe i retning af det sted, man skal hen. I så fald i samarbejde med en navigator app, man har installeret på sin smartphone.

Freebuds Lite rummer også en praktisk lille sensor, der sætter musikken på pause, når man tager en af ørepropperne ud af sit øre. Øretelefonerne er samtidig solide og vandtætte, så man kan bruge dem udendørs i stort set al slags vejr.

Huaweis nye Freebuds Lite fås i farverne sort eller hvid. De kan købes fra mandag den 20. maj hos Telia, YouSee, Wupti, Power, Proshop og Elgiganten…..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Handelskrigen føres i sociale medier