Sådan bør vi drikke kaffe

Windows og Android hånd i hånd

Selvom Microsoft nok for længst har erkendt, at man er hægtet helt af det mobile tog, vil verdens største softwarehus ikke bare stå langs sporet og se lokomotiver og vogne race forbi.

Her i oktober blæser Microsoft op til en kraftig satsning på at integrere Windows 10 med Apples iPhones og med de milliarder af Android telefoner, der er i brug verden over.

For inkarnerede Windows fans kan det være mærkeligt at se, at Microsoft nu laver et knæfald over for de to grupper, der sendte giganten næsten helt ud af den mobile verden. Men det er jo nok meget klogt fra Microsofts side, for Windows-opfinderne har en del gode apps at byde på, som kan hjælpe smartphone brugere med at blive mere effektive.

Fra den nye Windows 10 version, der kan downloades frit fra næste uge, kommer f.eks. ”Timeline” til Android. Værktøjet kommer sikkert lidt senere til Apple iOS.

Microsoft åbner samtidig for download af Your Phone app’en, så den kan kopiere filer og arbejde med tekst dokumenter fra Android, mens man sidder foran sin pc-skærm.

Via Your Phone app’en vil Android brugere omsider få den samme direkte integration med Windows, som iPhone og iPad ejere har med macOS på Apple computere. Det vil uden tvivl være et stort fremskridt for de mange, som ejer både en Android mobil og en laptop med Windows.

Én ting er, at man (formentlig) reagerer hurtigere på emails og andre tekst-beskeder, når man sidder med et rigtigt tastatur og en stor skærm. Noget andet er, at sms’er og social media beskeder ikke vil afbryde ens arbejds-rytme ved skrivebordet som, når man har kommunikationen kørende på to separate enheder.

iPhone brugere vil slet ikke få samme fordele ved Microsofts Your Phone app som deres kolleger på Android. Det skyldes Apples afgrænsning af sit styresystem og sin egen æble-koncentrerede verden.

OK – iPhone brugere kan f.eks. sende hjemmesider på nettet, som man kigger på via Microsoft Edge browseren på iOS og videre til en Windows, men det er der nok ikke så mange, der har brug for. Langt mere interessant ville det være, hvis Apple åbnede døren for Microsoft til iMessages og iPhone fil-transfer softwaren. Men det vil næppe nogensinde ske.

Den nye opdatering af Windows 10 vil også bringe en del forbedringer til Edge browseren, som i gamle dage hed Internet Explorer. En af de praktiske ser ud til at være ”Line Focus”, der ”high-lighter” fem linier ad gangen på skærmen. Det er en god ting, når man læser lange dokumenter.

Desuden får avancerede Office brugere nye 3D funktioner og mulighed for flere bevægelses-reaktioner, når man bruger en digital pen i forbindelse med ens arbejde….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan bør vi drikke kaffe