Her er Samsungs næste folde-mobil

Bose præsenterer en meget åben lyd

(Foto: Bose)

Desværre går der lang tid imellem, at man hører nyt fra det berømte gamle Hi-Fi mærke Bose fra USA.

Selv efter, at Bose skiftede strategi og koncentrerede sig om hovedtelefoner, små trådløse øretelefoner og soundbar højttalere til tv, er der gået længere og længere tid mellem nyhederne.

Når der så endelig kommer en, ser den til gengæld spændende ud.

Det gælder også de nye Bose Ultra Open Earbuds, der modsat normale øretelefoner ikke fylder hele øregangen op.

(Foto: Bose)

I stedet klipses øretelefonerne på øret på samme måde som en manchet-knap på en klassisk herre-skjorte.

Samtidig lover Bose, at de nye Ultra Open øretelefoner kan spille i 7,5 timer på en batteri-opladning og 4,5 timer, når man har Bose’ særlige Immersive Audio kredsløb tændt.

Immersionen – fordybelsen i musikken – er delt i to hos Bose:

Den ene placerer lydbilleder rundt om hele brugerens hovede, når han eller hun sidder ned eller står fast under lytningen.

(Foto: Bose)

Den anden holder altid lyden foran brugerens ansigt, hvilket er en fordel, når man bevæger sig rundt i geografien.

Bose lover samtidig, at intet af lyden slipper ud, så mennesker omkring en kan lytte med. Så undgår man, at andre kan dele ens passion for heavy metal, acid jazz eller gammel dansktop.

Ifølge Bose skal det åbne design af øretelefonerne også have andre fordele:

Det giver f.eks. fri adgang for eksterne lyde. En fordel, når man gerne vil høre trafikken eller meddelelser i lufthavnens højttalere, mens man lytter til sine spillelister på Spotify.

(Foto: Bose)

De fleste andre fabrikanter løser den udfordring ved at udstyre deres dyre øretelefoner med aktiv støjreduktion eller ”transparency” features, der lader lyde slippe mere eller mindre tydeligt ind i øregangen.

Det slipper Bose for, fordi de nye Ultra Open Earbuds sidder på det ydre øre. Ovenikøbet så fast, at man trygt kan have øretelefonerne på under sport og fitness uden risiko for, at de falder af.

En helt fjerde fordel er, at Bose nyheden gør det nemt at bære briller eller øresmykker samtidig med øretelefonerne. Det kan ofte være et problem med andre ”buds”.

Som andre moderne øretelefoner vil de fleste brugere nok betjene Ultra Open via den medfølgende app på mobiltelefonen. Man kan dog også styre afspilningen på en lille fysisk knap i toppen af hver øreklips.

Bose Ultra Open er udstyret med den seneste nye Bluetooth 5.3, der har aptX dekodning for højere lydkvalitet.

Den medfølgende bæreæske giver op til 19,5 timers spilletid, når man husker at lægge sine øretelefoner i æsken, mens de ikke er i brug.

Endelig er Ultra Open vandtætte efter IPX4 standarden. Det betyder, at man kan roligt kan have øretelefoner under hårdt fysisk arbejde, hvor man sveder, eller hvis der lige pludselig skulle komme en regnbyge. Man skal dog ikke beholde dem på i brusebad eller under badning.

Bose produkter har aldrig været billige, og det er de nye Ultra Open Earbuds heller ikke. 2.700 kroner for et par trådløse øretelefoner vil nok være for dyrt for det store publikum….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Samsungs næste folde-mobil