Folkevogn får ChatGPT ombord

Hvad med IMAX hjemme i stuen?

(Foto: XGIMI)

Biografer har hele tiden overlevet på en række detaljer, der er vigtigere end at sidde hjemme i sofaen og kigge på samme film.

Først og fremmest er billedet stadig meget større. Lyden er formentlig også bedre. Dertil kommer hyggen ved at gå en tur i byen med kæreste, venner eller familie.

Bif-turen bliver en lille begivenhed i sig selv – måske med middag i byen, et kig forbi en cafe, bar eller et værtshus.

Den store kinesiske projektor-fabrikant XGIMI gør nu nok et forsøg på at overflødiggøre biografturen.

Det sker med sin nyeste projektor, der er verdens første til hjemmebrug med IMAX Enhanced teknologi ombord.

De forrygende IMAX billeder kendes fra en række biografer i nogle danske storbyer og mange steder i udlandet.

Jeg håber, at billederne fra den nye Horizon Max 4K UHD er flottere end selve projektoren. Den ser nemlig lidt klumpe-dumpe-agtig ud i forhold til mange andre moderne af slagsen.

(Foto: XGIMI)

XGIMI’s Horizon følger heller ikke moden, så den kan placeres tæt op ad den væg eller det lærred, projektoren skal sende billedet op på.

Tværtimod er der her tale om en såkaldt ”long-throw” projektor, som skal stå nogle meter fra sin ”skærm.” Til gengæld er billedet stort og kan indeholde de samme effekter som IMAX i biografen.

Selve de nye projektorer benytter XGIMI’s egen ”Dual Light” teknologi. Den omfatter tre laser-kanoner i biograf-kvalitet, som skal give en flot lysstyrke på 3.100 lumens.

Billed-kvaliteten er 4K UHD og 1,9: i IMAX format. Kontrasten ligger samtidig på 2.000:1. Dertil kommer Dolby Vision og DTS:X lyd.

Kunstig intelligens er også ombord. Den bruges bl.a. til at indstille farver, lysstyrke, kontrast og skalering efter rummet, hvor projektoren benyttes.

Desuden rummer XGIMI’s nye Horizon en lille elmotor, der sammen med intelligensen og en integreret radar-sensor kan positionere billedet i forhold til forskellige typer overflader.

Den nye IMAX projektor til hjemmet ventes at lande i europæiske butikker i andet halvår. Priser vil XGIMI ikke afsløre på nuværende tidspunkt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Folkevogn får ChatGPT ombord