Sennheiser vil være rigtig sporty og sund

Folkevogn får ChatGPT ombord

(Foto: Volkswagen)

Det er ikke længe siden, at tyske Volkswagen introducerede sin første avancerede stemme assistent. Den hedder IDA og sidder i den luksuriøse ID.7 limousine.

Som andre lignende assistenter skal man tale til den i et bestemt sprog og bestemte vendinger, før den forstår, hvad man mener.

Når ordvalget er på plads, kan IDA så ordne ting som klima-kontrol, navigation osv. ved hjælp af en række simple stemme-kommandoer.

(Foto: Volkswagen)

IDA er god, men ikke god nok når man som autofabrikant vil være med på beatet. Og trenden lige nu hedder altså kunstig intelligens (AI).

På verdens største elektronik-udstilling CES 2024 i Las Vegas viser VW derfor, hvordan ChatGPT kan integreres i en personbil. Med ét bliver en bil bare meget klogere.

“Integrationen af ChatGPT gør det muligt for os at udvide mulighederne af vores AI til langt ud over simple kommandoer,” forklarer en VW talsmand.

Den nye ID.7 limousine på el bliver en af de første folkevogne med ChatGPT ombord. (Foto: Volkswagen)

”Fremover kan bilisten føre hele samtaler, spørge komplekse spørgsmål og modtage meningsfyldte svar med relevante informationer til kørsel og rejser,” fortsætter han.

VW lover også, at ChatGPT vil give en mere sikker kørsel, når bilisten ikke længere skal fumle med touch-skærme under navigering eller finde rundt i komplicerede menuer.

I stedet kan de bruge hverdags-ord og -sætninger uden at tage øjnene fra vejbanen.

VW understreger, at ChatGPT i bilen fungerer 100 procent håndfrit. Systemet vil samtidig være helt integreret med bilens øvrige elektronik og kan lære og huske de ting, som bilisten altid vil have ændret eller spørger om.

På CES Show i Las Vegas i disse dage viser VW også første gang en kamoufleret udgave af den næste Golf. (Foto: Volkswagen)

ChatGPT kan sågar gå så vidt og give bilisten helt personlig rådgivning og sine ”egne” meninger om, hvilke restauranter eller hoteller det er bedst at køre ind til på rejsen.

Meget klogt vil VW også satse meget på, at ChatGPT er meget sikker i det daglige. Kun godkendte personer kan få adgang til bilen og dens elektronik via den kunstige intelligens.

Desuden vil ChatGPT ikke skaffe sig adgang til køretøjets vitale data. Alle spørgsmål og svar vil blive slettet med det samme, så de ikke ligger og gemmer sig et eller andet sted i systemet.

Den første bølge af Volkswagen modeller med ChatGPT ombord bliver elbilerne ID.7, ID.4, ID.5 og ID.3. Også de opdaterede Tiguan, Passat og Golf får ChatGPT….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sennheiser vil være rigtig sporty og sund